Hetedszer is 100%-os a magyar VírusBuster

Geza Papp, 2004. február 2. 14:47
A Virus Bulletin februári számának értékelése szerint a magyar VirusBuster VirusBuster 4.5 - 12 terméke ismét 100% Award minősítést kapott.

A Virus Bulletin, az egyetlen független és csak vírusokkal, víruskeresőkkel foglalkozó angol folyóirat. A folyóirat tradicionálisan kéthavonta teszi mérlegre a különböző termékeket. Már a tesztelés is elismerésnek minősül. A lap igen szigorú szűrőn a végső megmérettetésre csak kevés termék marad. Ekkor vizsgálják az ITW vírusok (in the Wild - vadon - teljes hálózat) észlelését különböző módokon. A legfontosabb az on access - (azonnali az interneten lévő vírus felismerése a keresőmotorral). A másik az on demand felismerés - mely a gépen lévő kártevők pásztázását jelenti. Külön vizsgálják a merevlemezek pásztázását, vírusfelismerését, illetve irtását. Mindez természetesen a hálózati vírusok számtalan fajtáját reprezentáló alfajokon történik.

Külön vizsgálják mindkét módszerrel az ITW malware file felismerést a Boot vírusok, a makróvírusok, a polymorph és a standard vírusok mellett. Ezek felismerési arányát vetik össze, és eredménye adja a "végeredményt". A modern víruskeresők heurisztikája adatbázis frissítés nélkül is felismeri a kórokozó fájlokat (ITW malware).

Ennek az igen szigorú követelményrendszernek felelt meg egymást követően immár hetedszer a magyar VírusBuster. Ez olyan sorozat kezdete, melyre csak igen kevés antivírus termék képes. Összehasonlítás gyanánt említjük meg, hogy a legtöbb abszolút tökéletes, 100!-os eredményt a NOD32 terméke kapta, most 25. alkalommal.

Sajnos sokan nem ismerik azokat az értékeket, melyeket a magyar fejlesztésű termékek reprezentálnak, élen a VírusBuster ltd. - vel. Termékük ismertebb, és elismertebb külhonban, mint hazánkban. Sajnos a hazai mentalitás alaptézise, "nem jó mert magyar". Ezt a felfogást cáfolja immár 5. alkalommal a VirusBuster 100%-os értékelése a Vírus Bulletin szerint - mely a legrangosabb elismerések egyikének számít ebben a kategóriában.

Egyet mondhatunk:

VirusBuster gratulálunk, további hasonló sikereket kívánva.

Kulcsszavak: díj vírus VirusBuster

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14