Rekord értékű vírusvédelmi eladás az F-Secure-nál

forrás Prim Online, 2004. február 17. 11:37
Az F-Secure 10,8 millió EUR árbevételről számolt be 2003 negyedik negyedévére, és 39 millió EUR-ról a teljes évre vonatkozóan. A működési eredmény 1,3 millió EUR volt a negyedik negyedévben. A 2003-as év működési eredménye 1,5 millió EUR volt, az adózás előtti nyereség 4,3 milliós értéket mutatott.
A vírusvédelmi eladások rekord értéket értek el; az árbevétel 40%-kal nőtt 2003 negyedik negyedévében, és 21%-kal a 2003-as év egészét tekintve. A jó eredmény az európai fogyasztói és üzleti csatornák pozitív fejlődésének - a szolgáltatókon (ISP) keresztül kínált Security as a Service (biztonság, mint szolgáltatás) sikerének - és a vállalatcsoport minőségi termékeinek, valamint vezető vírusvédelmi laboratóriumának köszönhető.

A Security as a Service (biztonság, mint szolgáltatás) üzletág (ISP-n keresztüli szolgáltatás előfizetés) 38 %-kal nőtt a harmadik negyedévhez képest. A 2003. év negyedik negyedéve volt a 11. egymást követő negyedév, amely 20%-os negyedévi növekedést mutatott ezen üzletági területen. A negyedik negyedévben az árbevétel 16%-a származott az előfizetéses szolgáltatásból, míg éves szinten ez az üzletág 151%-kal növelte árbevételét.

A Security as a Service szolgáltatás legnagyobb partnerei voltak 2003-ban: a Deutsche Telekom Németországban, a Wanadoo Franciaországban és a TeliaSonera a skandináv országokban. A negyedik negyedévben a vállalatcsoport bejelentette partnerkapcsolatát a Czech Telecom (Cseh Köztársaság), a TDC Cable (Dánia) és a BlueCom (Norvégia) vállalattal, valamint bejelentette egy új, kis vállalkozásoknak készült szolgáltatás elindítását a TeliaSonera Finland céggel közösen. Jelenleg az F-Secure 20 internet szolgáltatóval áll szerződéses partnerkapcsolatban. Legutóbbi szerződését a cég az Axelero Internet Rt.-vel kötötte, amelynek szolgáltatása február 16-tól elérhető Magyarországon.

2003 szeptemberében az F-Secure bevezetette új termékét, a vállalati piacra készült F-Secure Anti-Virus Client Security szoftvert. A termék számos jó értékelést és díjat kapott a sajtóban, illetve független terméktesztelőktől, többek között az Egyesült Királyság PCPlus magazinjának szerkesztőségi díját, a West Coast Labs vírustesztek 1-es és 2-es szintű minősítését, valamint a Network Computing magazin és a Cnet.com termékértékeléseit. A legfontosabb műszaki tanúsítványokat az F-Secure Linux termékei kapták a SuSE és Red Hat vállalatoktól.

A csoport legújabb termékverziói továbbra is sikeresek az iparági sajtóban. Az F-Secure Internet Security 2004 terméke rengeteg pozitív értékelést kapott az év végén az egyesült királysági, német és svéd PC magazinokban, míg az az InformationWeek magazin az F-Secure Anti-Virus Total Suite és az F-Secure Radar megoldásokat dicsérte.

2003-ban új mobil megoldások, az F-Secure Mobile Filter és az F-Secure Mobile Service Platform is bevezetésre kerültek. Az F-Secure Mobile Filter alkalmazás, a vezeték nélküli tartalomszolgáltatóknál történő szűrést célozza, a rosszindulatú és nem megfelelő Java alkalmazások mobil telefonokra történő továbbításának letiltása érdekében.
A mobil szűrő termék három kontinens kilenc szolgáltatójához jutott el 2003-ban. Az F-Secure Mobile Service az F-Secure Anti-Virus for Handheld Devices szoftverrel együtt kínál védelmet a mobiltelefonokra készülő rosszindulatú kódok ellen.

2003-ban a csoport új ügyfelei közé tartozik többek között a Saudi Aramco, a Microsoft MSN, az Alma Media, a Finn Parlament, a New York Metropolitan Transit Authority szervezet, az Elopak, a BASF, a Honda, a Mizuho Bank és Tokió város önkormányzata. A csoport titkosítási termékeit az Egyesült Államok kormányhivatalainak 90%-a használja.

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Keveset tudnak a magyarok az internetes tér veszélyeiről

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 16:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50