UNITIS: Gépjármű-flottakezelés a Külügyminisztériumnak

forrás Prim Online, 2004. február 25. 15:28
A UNITIS Rt. által végrehajtott projekt célja volt, hogy a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma számára olyan gépjármű nyilvántartó alkalmazást fejlesszen ki, amely hatékonyan támogatja az intézmény gépjárművekkel kapcsolatos adminisztratív és operatív tevékenységét.

A fejlesztés lezárását követően a Flotta Management Rendszer egy online folyamatkövető szoftverré vált, mely segítségével nyomon követhető a teljes flotta gépjárműfoglalás és a fuvartervezés fázisai, a gépkocsik útjának paraméterei, a szerviz folyamatok tervezése, végrehajtása, anyagrendelése, stb. Az online nyilvántartás előnyeit kihasználva, folyamatosan kapnak tájékoztatást a flotta irányítói a gépjárműpark állapotáról, kihasználtságáról, kihasználhatóságáról, földrajzi elhelyezkedéséről, anyagfelhasználásáról és egyéb információról

Előrejelző, figyelmeztető folyamatok szkennelik és vizsgálják folyamatosan a Külügyminisztérium adatbázisát. Feladatuk hogy a határidőkről, aktuálissá váló eseményekről előrejelzéseket, figyelmeztetéseket tudjanak adni, így a tervezés során még pontosabb értékek álljanak a rendszer felhasználói számára. A moduláris felépítés és a magas szintű jogosultság kezelés lehetővé teszi , hogy a rendszert széles felhasználói körben tudják a minisztériumon belül alkalmazni. A tervezés során a UNITIS Rt. szakemberei ún. szerepköröket definiáltak, melyek a modulok és a hozzáférési jogosultságok összekapcsolásával jöttek létre. A szerepkörök alkalmazásával lehetővé vált, hogy bizonyos felhasználók esetében a szoftver egyszerűbb felülettel, átláthatóbban jelenjen meg.

A kifejlesztett rendszer az eredetileg definiált követelményeknek megfelelően együtt tud működni a Külügyminisztériumban használt egyéb informatikai rendszerekkel. A rendszer érdekessége, hogy adatokat tud átvenni a műholdas navigációs rendszertől, majd az importálás után elemzi és összehasonlítja a rendszerben tárolt vonatkozó adatokkal; hasonlóan tud adatokat importálni a rendszer az üzem-anyagszolgáltató által adott fájlokból is.

A UNITIS Rt. idén 10 éves Facility Management (intelligens létesítmény gazdálkodás) üzletága elsőként foglalkozott a számítógéppel támogatott létesítmény-gazdálkodási (CAFM) rendszerek bevezetésével Magyarországon.

Kulcsszavak: Unitis

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38