Megoldás a hálózaton kívüli számítógépek központi vírusiró menedzsmentjére

forrás Prim Online, 2004. március 6. 10:00
Pár hónapja dobták piacra világszerte az új Panda WebAdmin Antivirust, egy ‘hands-off’ antivírusterméket, távoli, webes felületen keresztüli adminisztrálással, ideális megoldásként a kis és középméretű hálózatok védelmére, így a vállalatoknak nincs szükségük IT biztonsági szakemberre.
Az új WebAdmin Antivirust azért tervezték, hogy védjen minden számítógépet – munkaállomást és fájlszervert – beleértve azokat is, amelyek nincsenek hálózatba kötve.

Panda WebAdmin Antivirus egy különálló webes felületű konzolról adminisztrálható, amely bárhonnan, bármikor – még otthonról is – hozzáférhető, így percre pontos információt nyújt a hálózatról, a nagyvilágban megjelenő vírusokról és az új számítógépes fenyegetésekről.

A Panda WebAdmin Antivirus

  • Minden fájltípust megvizsgál, többek között a tömörített formátumokat is. A folyamat beállítása bármikor, a hálózat bármely pontjáról, nagyon egyszerű a webes felületű konzolnak köszönhetően, és amelynek segítségével időzíthetőek a különböző ellenőrzési feladatok is.
  • A termék sokoldalúsága kiterjed az automatikusan, naponta végrehajtott frissítésekre is, beállítható, hogy különböző időközönként hajtsa végre a frissítést. Általában úgy állítják be, hogy a frissítés a munkanap elején fusson le, így a nap folyamán maximális a védelem.
  • Haladó felhasználók menedzselhetnek csoportokat is, szükség esetén, mindegyikhez különböző biztonsági irányelveket alakíthatnak ki.
  • Dinamikus percre pontos riportok segítségével tiszta kép kapható a hálózat státusáról, vírustalálatról, fertőtlenítésről stb…

Ahhoz, hogy az összes számítógép védett maradjon a vírusok és egyéb fenyegetések ellen, a Panda WebAdmin Antivirus két innovatív technológiát használ:

  • Distributed Server Internet Sharing, lehetővé teszi az internet kapcsolat nélküli gépeknek, hogy más számítógépekhez kapcsolódva frissítsenek.
  • Distributed Server File Sharing, lehetővé teszi, hogy a már frissített gépek továbbadják a frissítést a többinek, ezzel maximális védettséget biztosít a minden nap felbukkanó új vírusok ellen, és értékes hálózati sávszélességet takarít meg.

Panda WebAdmin Antivirus előnyei a tradicionális alkalmazásokon túl:

  • Könnyebb telepíteni és menedzselni.
  • A weben alapuló adminisztrálás valóban mindenhonnan engedélyezi a hozzáférést – ez különösen hasznos azon vállalatok számára, ahol a rendszergazdai feladatokat egy másik, erre szerződött cég szakembere látja el.
  • Optimalizált erőforrás-használat a védett számítógépeken és minimális sávszélesség.használat.
  • A helyi hálózaton keresztüli frissítési képességnek köszönhetően garantálja az internetkapcsolat nélküli számítógépek védelmét is.
  • Személyre szóló beállításokat engedélyez, alkalmazkodva minden felhasználó igényéhez.

Végül a Panda WebAdmin Antivirus magába foglalja a Panda Software technikai támogatás szolgáltatásait: telefonos vagy e-mail-es támogatás az incidensek gyors megoldására; napi frissítések az új vírusok ellen; a vírusgyanús fájlokkal foglalkozó 24h-SOS Virus szolgáltatás; proaktív információ, percre pontosan a legutóbbi vírusokról és a globális vírus helyzetről.

Minimális rendszer követelmények a Panda WebAdmin Antivirushoz meglehetősen alapvetőek: 486 processor (66 MHz); 16 MB RAM, és 20 MB üres hely a lemezen. A telepítést kétféle képen lehet elvégezni:

  • Automatikusan előállított URL-en keresztül. A Panda Software szerver létrehoz egy egyedi internetcímet, amelyhez a vállalati hálózat felhasználói kapcsolódhatnak, hogy automatikusan letöltsék és feltelepítsék az antivírusszoftert a számítógépeikre. Ez a módszer ideális a hálózathoz ritkán kapcsolódó laptopok védelmére.
  • Távoli telepítés. ActiveX control letöltésével lehetővé válik, hogy az antivírus telepíthető legyen minden számítógépre a vállalati hálózatban, még az internetkapcsolattal nem rendelkezőkre is.

A termék bemutató verziója letölthető a következő linkre kattintva: http://www.pandasoftware.com/download. A bemutató verziót 15 napig lehet használni 5 munkaállomáson és egy szerveren.
Kulcsszavak: security Panda Software

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59