Új Adobe technológia nyomtatványok feldolgozásához

forrás Prim Online, 2004. március 8. 17:38
Az Adobe Systems új nyomtatvány-feldolgozó megoldást jelentett be, amely a bevált kétdimenziós vonalkód technológiával bővíti ki az Adobe Intelligens Dokumentum platformját.
Az Adobe PDF erősségeit és az Adobe Reader program elterjedtségét felhasználva az Adobe vonalkódra felkészített új nyomtatvány-megoldásával a szervezetek csökkenthetik a kézi adatrögzítéssel kapcsolatos költségeket és hibákat, illetve a papír és az elektronikus nyomtatvány-feldolgozást egyformán támogató egységes környezetet biztosíthatnak.

Az új dokumentum-szolgáltató technológia segítségével az ügyfeleknél feleslegessé válik a kézi adatrögzítés a papírnyomtatványok feldolgozásánál, így például az adóbevallásoknál, a választói nyilvántartás dokumentumainál, a számlanyitási kérelmeknél és a lakcímbejelentőknél.

Az Adobe megoldása lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy az Adobe PDF nyomtatványaik a hagyományos egydimenziós vonalkódénál lényegesen több információt rögzítő kétdimenziós vonalkód technológiát tartalmazzanak. Az ügyfelek vagy a választók az interneten, e-mailben vagy CD-ROM-on hozzájuk eljuttatott nyomtatványokat az ingyenes és széles körben elterjedt Adobe Readerrel megnyitva tölthetik ki. A nyomtatvány kitöltésénél a kétdimenziós vonalkód az adatokat dinamikusan a nyomtatvány szerkesztője által meghatározott formátumba kódolja. Kitöltés és kinyomtatás után a felhasználó a nyomtatványokat levélben vagy faxon adhatja fel. Kézhezvétel után a szervezetek a vonalkódot beolvasva a nyomtatvány adatait egyszerűen rögzítik és átadják feldolgozásra a felelős háttérrendszernek.

A vonalkódra felkészített PDF nyomtatványokat a nagyvállalatok és kormányzatok egy bővítménnyel kiegészített Adobe Acrobat 6.0 Professional programmal vagy az Adobe Designer program egyik későbbi változatával fogják megszerkeszteni. A nyomtatványok egyszerű kitöltését és kinyomtatását az ingyenes és elterjedt Adobe Reader teszi majd lehetővé. Az Adobe Document Server for Reader Extensions kihasználásával szétküldés előtt a PDF nyomtatványokba további jogokat lehet beépíteni, amivel az Adobe Reader felhasználók további funkciókhoz juthatnak.

A vonalkódra felkészített nyomtatvány-megoldás próbája 2004-ben lesz, és a termék az Adobe kiszolgáló termékcsaládján keresztül lesz majd az év végéig beszerezhető. Az árak a 2004 második felében történő megjelenés idején kerülnek közzétételre. További információ az Adobe nagyvállalati megoldásairól a <http://www.adobe.com/enterprise/main.html> oldalon található.
Kulcsszavak: Adobe dokumentumkezelés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50