Professzionális karbantartás-menedzsment az LLP termékpalettáján

Az LLP képviseli a COSWIN karbantartás-menedzsment rendszert

forrás Prim Online, 2004. március 9. 12:55

A nemzetközi üzleti és pénzügyi megoldásokat képviselő London Logic Budapest Kft. (LLP) a karbantartással vagy szervizeléssel is foglalkozó vállalatok számára ajánlja termékpalettájának legújabb tagját, a COSWIN karbantartás-menedzsment rendszert. Az LLP azért választotta nemzetközi megoldásainak sorába a francia fejlesztésű szoftvert, mert a piacról érkező visszajelzések alapján a sok vagy nagy értékű eszköz- illetve gépparkkal rendelkező vállalkozások egyre inkább igénylik a hatékonyságot növelő és a váratlan helyzeteket minimalizáló informatikai támogatást a karbantartás-menedzsment területén is.

A professzionális karbantartás-menedzsment manapság egyre fontosabb területté válik, hiszen egy-egy kényszerleállás nagy veszteséget okozhat a vállalatok számára. Ezért egyre sürgetőbb feladatot jelent a cégeknek, hogy folyamatos figyelmet fordítsanak berendezéseik megelőző karbantartására, meghibásodások esetén pedig ezek minél gyorsabb szervizelésére.

A legtöbb vállalat rendelkezik ma már olyan eszközökkel, berendezésekkel, gépekkel, amelyek megfelelő karbantartását és szervizelését újra és újra el kell látni - ilyenek például az autógyártás és -kereskedelem szerviz-tevékenységei; a petrolkémia; a fogyasztási cikkek gyártása; az elektronikai, élelmiszeripari, gépipari, gyógyszer- és vegyipari, a textil- és papíripari karbantartási munkálatok; stb. A COSWIN szoftver lényege, hogy biztosítsa ezeknek a berendezéseknek a teljes életciklusra vonatkozó karbantartás-menedzsmentjét a saját karbantartás divízióval rendelkező, vagy kifejezetten csak erre a területre koncentráló vállalatok számára.

A COSWIN megoldás teljes körűen lefedi a karbantartás-menedzsment összes részterületét: a vállalatoknál használt berendezések tervszerű karbantartási feladatainak ütemezésével minimalizálja a váratlan meghibásodásokat, így elkerülhetővé válik a termelés szempontjából fontos gépek és berendezések nem tervezett leállásából származó tekintélyes termeléskiesés és anyagi veszteség. A rendszer továbbá átfogóan kezeli a karbantartásokhoz kapcsolódó tervezési, kivitelezési, és regisztrációs feladatokat, amelyek egyszerűsítése jelentős munkaidő- és költségcsökkenést jelent.

Az ERP lefedettség növekedésével mostanra a magyar vállalatok körében is egyre többen használnak már olyan vállalatirányítási rendszereket, amelyekben az általános jellegű karbantartási és szervizelési igényeket is kezelni lehet valamilyen mértékben. Teljes körű professzionális megoldást az ezen a területen dolgozók számára azonban ezek a rendszerek igen kis számban kínálnak csak. A több mint tíz éve többek között vállalatirányítási szoftverek bevezetésével foglalkozó LLP ezért felmérte az ezen a területen tevékenykedő megoldásokat, és az ERP rendszerekhez is leginkább illeszthetőnek és a legalkalmasabbnak a francia fejlesztésű COSWIN-t találta. (A rendszer könnyen illeszthető pl. az SAP, a J.D. Edwards, a BAAN, az Exact, a Scala, az MFG Pro, stb. megoldásokhoz.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36