Primergy BX300 pengeszerver: adatközpontok és internetszolgáltatók igényeire szabva

forrás Prim Online, 2004. március 17. 18:50
A Fujitsu Siemens Computers bejelentette, hogy Intel-alapú Primergy BX300 pengeszervere új, nagy teljesítményű processzorral kapható.
A ház 20 darab,egyenként akár két Intel Pentium M-processzorral és 4 GB ECC-védett DDR SDRAM-memóriával ellátott Primergy BX300 pengeszerver befogadására képes. Ez a lehetőség alacsonyabb egységköltség és gazdaságosabb helykihasználás mellett nyit új távlatokat a Primergy BX300 felhasználók számára mind a teljesítményt, mind pedig a bonyolult, nagy kapacitásigényű alkalmazási területek támogatását (pl. kiterjedt terminálszerver-rendszerek vagy nagy számú webszerverek) illetően.

Az új Primergy BX300 pengeszerver opcionális PCI-bővítőhelyével Gigabit Ethernet csatlakozás is létesíthető. Így a BX300 még magasabb áteresztőkapacitást kínál, vállalati hálózatokba is beilleszthető és kiegészítő funkciókra is jól felhasználható NAS-környezetekben. Ezek a szempontok gyakran központi szerepet játszanak a pengeszervereket alkalmazó internet- illetve alkalmazásszolgáltatók beruházási döntésében.

A pengeszerver nagy általános teljesítményét és viszonylag alacsony hőkibocsátását a laptop-technológiában megszokott elemek és alacsony feszültségszintű processzorok beépítésének köszönheti. A 4 GB-ig bővíthető központi memóriával rendelkező Pentium M-processzor jóval nagyobb produktivitást kínál a kis feszültségszintű Pentium III processzorcsalád korábbi generációinál. A Pentium M megnövelt L2 gyorsítótára és magas (max. 1,6 GHz-es) órajelsebessége egyes alkalmazási területeken (pl. Windows Server 2003 Web Edition és Internet Information Server 6.0 használatánál) akár 25 százalékos teljesítményjavulást is eredményezhet a korábbi kétprocesszoros pengékhez képest.

A redundáns, üzem közben cserélhető tápegységekkel és ventillátorokkal felszerelt BX300-ház beépített billentyűzet/videó/egér kapcsolója segítségével bármelyik szerverpenge közvetlenül hozzáférhető. Az új processzorral és annak energiatakarékos technológiájával működő pengeszerverek nagyobb feldolgozási és számítási teljesítményt nyújtanak, a stabil, nagy teljesítményű LAN-csatlakozásról pedig redundáns, üzem közben cserélhető Gigabit Ethernet kapcsolópengék (switch blade-ek) gondoskodnak. A szintén redundáns és üzem közben cserélhető felügyeleti pengék - rendszerállapottól függetlenül - a helyi hálózaton keresztül végzett, távadminisztrációt is támogatják, illetve lehetővé teszik a rendszerek egyetlen felületen keresztül történő soros csatlakoztatását. A szerverekhez a több pengére kiterjedő egyszerű és hatékony szoftverterítést, valamint a meglévő telepítések klónozását is támogató telepítőszoftver is beszerezhető. A racken belül mind a házon, mind pedig a Primergy blade-szerveren elhelyezett LED-ek kijelzik az állapotra és az elhelyezésre vonatkozó információkat.

A kiválóan skálázható, 3U magas, 19 hüvelykes Primergy BX300 rack-szerver moduláris infrastruktúrája 20 ultrakompakt szerveregységnek (szerverpengének) biztosít helyet. Ezzel a rendszerrel kivételesen magas, egy rack-helyre vetített számítási teljesítmény érhető el, míg a különleges alaplap-technológia a hagyományos szerverekhez képest az energiafogyasztást is jelentősen mérsékli. A Primergy szerverfelügyeleti megoldásai ezen túlmenően a telepítést, az adminisztrációt és a rendszerfigyelést is egyszerűsítik.
Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55