A legelterjedtebb DVD-írókkal nem használható az újgenerációs DVD-RW lemez

Kiss Ádám Zoltán, 2004. március 17. 23:35
Sok felhasználónak fejfájást okozhat, hogy a most megjelenő gyorsan írható DVD-RW lemezek nem kompatibilisek korábbi generációs, ma legelterjedtebb írókkal.
Az akár négyszeres írásra is alkalmas DVD-RW lemezeket nem fogják tudni kezelni a csak egyszeres vagy kétszeres újraírásra képes DVD-írók. A probléma a DVD-fórum és többek között a Pioneer által támogatott "-RW" esetén áll fel, a leginkább a Philips Electronics, valamint a Hewlett-Packard támogatásával létrejött párhuzamos "+RW"-k nem érintettek. A DVD-fórum egy figyelmeztető címke felragasztását javasolja a félreértések elkerülésére.

A Pioneer Electronics USA fejlesztési elnökhelyettese, Andy Parsons elmondta, hogy a gond a nagyobb sebességű írásnál alkalmazott érzékenyebb anyagokból adódik. Ezek a speciális anyagok nem előírásszerűen viselkednek az egyszeres és kétszeres újraírók kevésbé definiált lézernyalábjaira, így nem képesek együttműködni az ilyen berendezésekkel. Parsons szerint valahol meg kellett húzni egy technológiai határvonalat a fejlődés érdekében, és úgy döntöttek, hogy ez a négyszeres sebességnél lesz, remélik, hogy több ilyen döntésre nem kényszerülnek rá a jövőben.
Kulcsszavak: DVD DVD-RW

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14