1 GB-os Secure Digital kártyát jelentett be a Panasonic a CeBIT-en

Kiss Ádám Zoltán, 2004. március 21. 08:35
A Matsushita Electric Industrial óriásvállalat Panasonic vállalatrésze a CeBIT elektronikai vásáron jelentős kapacitású, 1GB-os Secure Digital kártyát jelentett be, reagálva a digitális fényképezőgépek robbanásszerűen növekvő piacának igényeire.
A kártya Japánban debütál áprilisban, világszerte pedig májusra tűzték ki kereskedelmi forgalomba bocsátását. A Panasonic a hannoveri vásáron távolabbi terveibe is betekintést engedett, a vállalat növelni akarja részesedését a feltörekvőben levő SD kártya piacon, ezért folyamatosan növelni szeretné kártyái kapacitását, párhuzamosan az adatkezelés meggyorsításával. A digitális fényképezőgépek mellett videokamerákban, kéziszámítógépekben és mobiltelefonokban is egyre terjedő SD kártyák hatalmas előrelépést jelentenek a merevlemez-technológiára épükő mini-merevlemezekhez képest, mivel nem található bennük mozgó alkatrész, márpedig ez hordozható eszközök esetén hatalmas előnyt jelent. Terjedésüket a jelek szerint még magas áruk sem állíthatja meg, a Panasonic 1GB-os Secure Digital kártyájának induló ára nem kevesebb, mint 500 dollár lesz.
Kulcsszavak: CeBIT 2004 Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38