Elkészült a Microsoft BizTalk Server 2004

forrás Prim Online, 2004. március 25. 18:16
A Microsoft bemutatta a BizTalk Server 2004 nevű, a Windows Server System termékcsaládba tartozó, ágazatvezető integrációs megoldásnak számító termékét.
A Microsoft .NET-keretrendszerben futtatható BizTalk Server 2004 kiválóan méretezhető összehangolási kezelőrendszere az alkalmazások, a kereskedelmi partnerek és az alkalmazottak integrálásával egyszerűbbé teszi a felhasználók számára az összetett üzleti folyamatok automatizálását és kezelését. A BizTalk Server 2004 az ismert környezetekben, például a Microsoft Office Rendszer és a Visual Studio .NET 2003 környezetben alkalmazható, szerephez kapcsolható fejlesztőeszközökkel és üzletifolyamat-kezelő eszközökkel segíti a tudásmunkások, az informatikai szakemberek és a fejlesztők termelékenységének növelését. A BizTalk Server 2004 rendszert az Előadások a Szílicium-völgyben sorozat keretein belül mutatták be.

A BizTalk Server 2004 a Virgin Megastores veszteségcsökkentésének szolgálatában

A Virgin Group, a világ első számú többcsatornás zene- és szórakoztatóipari forgalmazója 23 Virgin Megastores üzletet működtet Észak-Amerikában, valamint számos üzletet Európában és Japánban. A Virgin Megastores célkitűzése az üzleteiben keletkező leltári veszteség csökkentése. Ez a küzdelem évente mintegy 30 milliárd dollárt emészt fel. A nyereség megóvására és az alkalmazotti, illetve a vásárlói lopások miatti veszteségek csökkentésére irányuló lépésként a Virgin a Microsoft Certified Partner minősítésű Xavor Corp. és a BizTalk Server 2004 segítségét kérte egy könnyen használható, valós idejű csalásfelismerő megoldás kifejlesztéséhez. A Xavor által a Virgin számára készített megoldás a BizTalk Server 2004, a Microsoft SQL Server Analysis Services, a Windows SharePoint Services és a Microsoft Office Rendszer használatára épül. A kifejlesztett megoldás lehetővé tette a Virgin üzleti elemzői számára a tisztességtelen tevékenységek felfedését, elemzését és megválaszolását mindegyik üzletben.

Új szolgáltatások az átfogó üzleti folyamatok összehangolásához és kezeléséhez

Az előző verziókban található alkalmazásintegrálási funkciók mellett a BizTalk Server 2004 olyan új szolgáltatásokat is kínál, amelyekkel a vállalatok nagyobb hatékonyságot érhetnek el az üzleti folyamatok kezelésében, az üzleti folyamatokra vonatkozó szabályok kidolgozásában, az üzleti partnerekkel való kapcsolattartásban, és az üzleti folyamatok állapotának elemzésében. A BizTalk Server 2004 a következő új szolgáltatásokat foglalja magában:

  • Üzleti folyamatok kezelése (Business process management, BPM) - kiválóan méretezhető üzenetküldő és összehangoló kezelőrendszert kínál, vállalati szintű BPM-szolgáltatásokkal, beleértve az üzleti folyamatok leírására szolgáló nyelv (Business Process Execution Language, BPEL) támogatását, valamint egy terjedőben lévő szabványt az üzleti partnerek, az alkalmazások és az üzleti felhasználók közötti üzleti folyamatok összekapcsolására.

  • Integráció a Visual Studio .NET 2003 rendszerrel - segítségével a fejlesztők rendkívül hatékony integrált fejlesztőrendszerben készíthetik el, hangolhatják össze és kezelhetik az üzleti folyamatokat.

  • Állapot nyomon követése (Health Activity Tracking, HAT) - lehetővé teszi a rendszergazdák számára az üzleti folyamatok állapotának nyomon követését és kezelését a BizTalk Server környezeten belül.

  • Vállalati szintű egyszeri bejelentkezés - egyszerűbbé teszi az üzleti alkalmazásokat igénybe vevő - Windows rendszerben és nem Windows rendszerben dolgozó - felhasználók bejelentkezésének ellenőrzési folyamatát.

  • Kiválóan méretezhető kezelőrendszer az üzleti eljárásokhoz - használatával az üzleti elemzők rugalmas és hatékony eljárásokat, előírásokat dolgozhatnak ki az üzleti folyamatokhoz.

  • Üzleti tevékenységek figyelése (Business Activity Monitoring, BAM) - hatékony módszert kínál a tudásmunkások számára az üzleti folyamatok valós idejű figyeléséhez az ismert eszközök, például a Microsoft Office Excel vagy a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 használatával.

Együttműködés a Microsoft Office Rendszerrel a folyamatok és az adatok elemzéséhez

A BizTalk Server és a Microsoft Office Rendszer integrációjának köszönhetően az üzleti elemzők együttműködhetnek a fejlesztőkkel az üzleti folyamatok megtervezésében és bevezetésében, valamint elérhetik a háttérrendszerek adatait is. A BizTalk Server együttműködik a Microsoft diagramkészítő és adatábrázoló eszközével, a Microsoft Office Visio 2003 programmal, amely lehetővé teszi az üzleti elemzők és a fejlesztők közös munkáját a létfontosságú üzleti folyamatok tervezése és fejlesztése során.

A BizTalk Server 2004 üzleti folyamatokat figyelő rendszerének használatával a tudásmunkások az asztalukról, valós időben érhetik el az üzleti folyamatok adatait, aminek köszönhetően gyorsabban hozhatják meg döntéseiket, és gyorsabban reagálhatnak a változó üzleti körülményekre. A BizTalk Server ezenkívül közvetlenül együttműködik az új Microsoft Office InfoPath 2003 adatgyűjtő programmal, amely számos, az üzleti folyamatok egyszerűsítésére szolgáló dinamikus módszert kínál az adatok még hatékonyabb megosztásához, újbóli felhasználásához és átalakításához. Az InfoPath és a BizTalk Server együttműködése lehetővé teszi, hogy a tudásmunkások összekapcsolják a valós idejű adatokat (például a betegek egészségügyi adatait) a megfelelő háttérrendszerrel (például a betegadatokat tároló rekordokkal). A BizTalk Server 2004 valamennyi kiadása tartalmazza az InfoPath 2003 egy példányát.

Az elmúlt években a Microsoft számos vezető szoftvercéggel és szolgáltatásnyújtó vállalattal dolgozott együtt a BizTalk Server 2004 fejlesztése során, hogy biztosítsa a termék zökkenőmentes működését és integrációját a vállalati informatikai rendszerek széles körében. Ennek eredményeképpen a BizTalk Server 2004 széles körű támogatottságnak örvend az iparágon belül, ami lehetővé teszi a BizTalk Server alapú megoldások funkcióinak további bővítését. Független szoftvergyártók folyamatosan fejlesztik az új eszközöket a BizTalk Server rendszerhez, így a felhasználók gyakorlatilag a piacon megtalálható bármelyik alkalmazáshoz vagy technológiához igénybe vehetik ezt a rendszert. A Microsoft ezenkívül minden részletre kiterjedő tanfolyamot rendezett, amelyen több mint 1500 rendszerintegrátort készítettek fel a BizTalk Server 2004 alapú megoldások bevezetésére.

A BizTalk Server 2004 gyártása már elkezdődött, a termék 2004. április 1-jétől lesz kapható. A BizTalk Server 2004 kiértékelési változata letölthető a http://www.microsoft.com/biztalk/downloads/ címről.

A BizTalk Server partneri hálózatának részletes ismertetése a következő címen olvasható: http://www.microsoft.com/presspass/events/biztalk/.
Kulcsszavak: szerverszoft Microsoft

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Szerszámkészítésben és felületkezelésben is a kecskeméti diákok az ország legjobbjai

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 15:29

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50