IDC Storage Roadshow - a legfrissebb tárolási trendek régiónkban

forrás Prim Online, 2004. április 5. 13:47
Az IDC közép- és kelet-európai régiója szervezi idén is a Storage Roadshow 2004 konferenciasorozatot, mely ismét egy színvonalas fórumnak ígérkezik az adattárolás és adatmenedzsment kérdéskörben.
A roadshow áprilistól decemberig hat regionális központba (Budapest, Zágráb, Varsó, Prága, Moszkva, Dubai) látogat. A Storage Roadshow-n megszólalnak az IDC elemzői, illetve előadásokat hallhatnak az olyan főbb partnerek részéről, mint az IBM, EMC, Dell, HP és CNT. A roadshow rámutat arra, hogy az Európai Unió és a NATO bővülése, a privatizáció, illetve a kis- és középvállalkozások számának megnövekedése olyan információs adatrobbanást von maga után, amit sok közép-és kelet európai cég nehezen tud kezelni.

 

"A back-office konszolidációtól az online banking-en és e-commerce-en át a CRM-ig minden megoldás hatalmas mennyiségű adatnövekedést jelent, amit a legtöbb vállalkozás nehezen kezel", mondja Darian Bird, senior IDC elemző. "Bár a szervezetek megpróbálnak megoldásokat keresni arra, hogy maximálisan kihasználják meglévő erőforrásaikat, azonban az adattárolási megoldásokba való beruházások így is elkerülhetetlenek." 2003-ban a lemezes adattároló rendszerekre való költés közel 18%-ot ugrott Közép- és Kelet-Európában, a vásárolt terabyte kapacitás pedig több mint 27%-kal nőtt az IDC becslése szerint. 2007-ig az adattárolási kiadások éves szinten átlagosan több mint 15%-kal fognak növekedni, míg a lemezes tárolók kapacitása több mint 26%-kal fog nőni. "Ezek a számok mind azt sugallják, hogy ez a jelentős fellendülés nem fog alábbhagyni a következő években sem." - véli Darian Bird.

 

Szinkronban a regionális trendekkel, a magyarországi adattárolási piac is dinamikusan bővül. A hazai cégeknél és intézményeknél évről évre jelentősen növekszik az elektronikus adatmennyiség, amely az IT-vezetők figyelmét egyre inkább a konszolidált adattárolási megoldások felé fordítja. Érdekes tendencia a hazai kis- és középvállalati szegmens egyre növekvő igénye is a központosított tárolási rendszerek iránt. E növekvő felhasználói igények kielégítéséért és a piac minél nagyobb szeletének megszerzéséért intenzív verseny bontakozott ki az utóbbi időszakban a három vezető gyártó (HP, IBM, EMC) között, akikhez olyan versenytársak igyekeznek felzárkózni, mint a Dell és a Sun.

 

Többek között a fenti okokból is folytatja az IDC az adattárolási roadshow hagyományát a régióban. Minden állomás szeretettel várja az IT-igazgatókat, IT-menedzsereket, és adattárolási szakembereket mind az informatikai szektorból mind pedig a végfelhasználók köréből.

 

A konferenciasorozat a legújabb technológiákkal, és tárolási stratégiákkal foglalkozik, ezzel is igyekezvén megfelelni a közép- és kelet-európai végfelhasználó szervezetek igényeinek.

 

A témák között szerepel:

 

a tároló-konszolidáció és a megnövelt adattárolási hatékonyság,

 

a szigorú jogszabályi előírások és ezek hatása a vállalatok/intézmények tárolási stratégiájára,

 

az IP-hálózatok növekvő szerepe értéknövelt és költséghatékony adattárolási megoldások kialakításában,

 

a szűk költségvetéssel vagy korlátozott IT eszközökkel rendelkező kis- és középvállalatok hogyan előzhetik meg az adatvesztést,

 

az adat-életciklus menedzsment.

 

Az DC Storage Roadshow CEMA 2004 című regionális konferenciasorozat budapesti állomására 2004. április 8-án kerül sor a Hilton Budapest WestEnd hotelben. A konferencia előadói: IBM, HP, Dell, EMC, CNT és néhány esettanulmány (DÉMÁSZ Rt, Széchenyi Egyetem, MÁV). Szponzoraink: IBM, HP, Dell, EMC, CNT, Imation, Microsoft, McData, Intercomputer, Számítástechnika és origo.hu. A résztvevőknek lehetőségük van személyes találkozókra is a konferencia előadóival.

 

Áprilistól decemberig a konferencia állomásai:

Budapest április 8

Zágráb április 15

Varsó április 27

Prága április 29

Moszkva október 14

Dubai december 6 vagy 13 (Ramadantól függően)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14