IBM: önkiszolgáló bejelentkezési rendszer a dublini reptéren

forrás Prim Online, 2004. április 16. 21:14
Az IBM üzembe helyezte a dublini reptéren az Aer Lingus légitársaság "FastPass" bejelentkezési rendszerét. Az újonnan telepített automatikus bejelentkező-terminálok jelentősen mérséklik majd a sorban állást az ír főváros légikikötőjében.
A dublini reptér előző bejelentkezési rendszerének stratégiai felülvizsgálatát követően az Aer Ingus az elvárásokat jobban kielégítő megoldás fejlesztésével bízta meg az IBM tanácsadóit.

Az utasoknak mindössze oda kell sétálniuk a FastPass terminálhoz, amelynél bankkártya, jegyrendelési nyugta vagy útlevél segítségével igazolhatják helyfoglalásukat. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy kiválasszák, pontosan hol szeretnének ülni. Ezt követően a rendszer elvégzi a bejelentkezést, és kiadja a beszállókártyát. A poggyásszal érkező utasoknak választ kell adniuk néhány biztonsági kérdésre mielőtt átadják csomagjaikat az Aer Lingus munkatársának, aki szükség esetén a bejelentkezésben is segítséget nyújt nekik.

Az IBM már több nagy repülőtéren telepített hasonló rendszert a világ különböző pontjain - a 38 gépből álló teljes terminálpark május eleji beüzemelése után az Aer Lingusé lesz közülük az egyik leghatékonyabb.

Az IBM bejelentkezési termináljait más légitársaságok - köztük a British Airways, az Air Canada és a KLM - is használják. Az IBM által nyújtott komplett szolgáltatás a hardvereszközök szállításán túl a folyamatok és az alkalmazások megtervezésére, a rendszer telepítésére, a projekt irányítására, valamint a kapcsolódó támogatásra is kiterjedt.
Kulcsszavak: repülés IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59