Intelligens belső biztonsági átjáró vállalati rendszerekhez

forrás Prim Online, 2004. április 20. 20:44
Az iparág első teljeskörű belső védelmi megoldása, a Check Point InterSpect a legátfogóbb és legintelligensebb biztonságot biztosítja a cég szerint a vállalati belső rendszerek külső támadások elleni védelmében.
Az InterSpect rendszer egy olyan biztonsági alkalmazás, melynek belső vállalati rendszerekbe integrálása gyorsan, egyszerűen és zökkenőmentesen megoldható. Az alkalmazás olyan kifinomult biztonsági technológián alapul, mely intelligensen ellenőrzi a belső forgalmat; felismeri és blokkolja a jogosulatlan és rosszindulatú hálózathasználatot, illetve támadásokat. Biztonsági szegmentációt eszközöl a hálózati zónák közötti jogosulatlan hozzáférés megakadályozására, illetve karanténba zárja a gyanús tevékenységeket végző számítógépeket.

A Check Point InterSpect az új szoftvert egy olyan új hardver platformmal integrálja, melyet gyorsan, rugalmasan és percek alatt lehet telepíteni a már meglévő hálózati környezetbe.

A Check Point InterSpect szolgáltatásai:

Intelligent Worm Defender

Blokkolja a férgek és támadások terjedését a rendszeren belül, a Check Point Stateful Inspection és Application Intelligence™ technológia segítségével.

Network Zone Segmentation

A belső hálózatot biztonsági zónákra osztja annak érdekében, hogy feltartóztathassa a lehetséges támadásokat, illetve, hogy minimalizálja a korlátlan alkalmazotti hozzáférést.

Quarantine of Suspicious Computers

Izolálja a támadásokat, illetve a veszélyes eszközöket annak érdekében, hogy megelőzze a hálózati eszközök jövőbeni "fertőzését"; illetve segítséget nyújt a programfrissítések kezelésében.

LAN Protocol Protection

Átfogó támogatást biztosít a Microsoft és más helyi hálózati protokollok számára annak érdekében, hogy a belső hálózatok stabilitása biztosítva legyen.

Pre-emptive Attack Protection

Proaktív védelmet biztosít a "sebezhető pontoknál", a legmagasabb szintű biztonság elérése érdekében.

Széleskörű belső alkalmazási és protokoll támogatás

A Check Point Application Intelligence és a Stateful Inspection technológiák révén az InterSpect az iparág egyik legátfogóbb és legkifinomultabb vizsgálati eszköze, mely biztosítja a belső rendszerek által használt protokollok és alkalmazások teljes biztonsági felügyeletét. Más megoldások nem minden estben rendelkeznek olyan szintű intelligenciával, melyet a belső alkalmazások és protokollok igényelnek a hálózaton belüli maximális védelem elérése érdekében.

Kiváló például szolgálnak az elsősorban LAN-bázisú protokollra az adatbázis alkalmazások számára kifejlesztett SQL rendszerek, többek között az MS SQL Server és Oracle adatbázis kezelők, vagy az MS RPC for Exchange és más Microsoft alkalmazások. Ezek a protokollok nagyon fontosak a hálózaton belül üzleti tevékenységeknél, azonban a belső biztonsági megoldásoknak nem kizárólag támogatniuk kell a protokollokat, de lehetővé kell tenniük olyan fejlett biztonsági ellenőrző folyamatok megvalósítását, melyek megakadályozzák a támadásokat, illetve visszaéléseket.
Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14