Rekord eladások az LG Electronics-nál

forrás Prim Online, 2004. május 3. 16:15
Az LG Electronics rekord eladásokat ért el 2004 első negyedévében. Az LG kiemelkedő teljesítménye a társaság szórakoztatóelektronikai termékeinek és prémium kategóriás háztartási gépeinek értékesítésében elért erőteljes növekedésnek köszönhető.

Az LG Electronics 2004 első negyedévében elért értékesítési bevétele 5,2 milliárd dollár volt, amelyből az export bevétel 408 millió dollárt, a hazai eladás pedig 110 millió dollárt tett ki. Az adott időszakban az LG összességében 352 millió dollár működési eredményt, valamint 506 millió dollár nettó eredményt könyvelhetett el, amely a tavalyi éves nettó eredmény 88%-a. A társaság visszatérő eredménye 270,1%-kal 633 millió dollárra emelkedett.

A nemzetközi informatikai piac lassú növekedése, a koreai gazdaság rossz teljesítménye, a von erősödése és a hullámzó olajárak ellenére az LG Electronics 2004 első negyedévében rekord eladásokat ért el, amely az LG stratégiai termékei (digitális televíziók, PDP-k és mobiltelefonok) piacán folytatott erőteljes marketing tevékenységének, a tengerentúli eladások fellendülésének, valamint az LG.Philips LCD növekedésének köszönhető.

A Telekommunikáció & GSM részleg eladási eredménye 39,5%-kal, 1,5 milliárd dollárra nőtt a részleg előző negyedévben elért értékesítési eredményéhez képest. A mobil készülékek értékesítéséből származó eredmény az előző év hasonló időszakához viszonyítva 43%-kal, 1,4 milliárd dollárra növekedett. A hazai és export eladások növekedésének köszönhetően az értékesített készülékek száma 56%-kal, 8,75 millió eladott darabra nőtt. A CDMA készülékek export értékesítése 29%-kal, az eladott készülékek száma pedig 66%-kal nőtt az észak-amerikai eladásoknak köszönhetően. A GSM készülékek értékesítési eredménye az előző év hasonló periódusához képest 148%-kal nőtt az USA-ba, a Közel-Keletre, a FÁK országokba és az Afrikába szállított mennyiség növekedése eredményeképpen.

A szórakoztatóelektronikai részleg értékesítési eredménye (2 milliárd dollár) a tavalyi évhez képest 16,9%-os növekedést mutatott, míg a részleg működési profitja 127 millió dollárral nőtt. A digitális televíziók, PDP és LCD készülékek eladása 27%-kal növekedett a tavalyi év első negyedévéhez képest. Az LG optikai tároló készülékei 26%-os világpiaci részesedésükkel továbbra is piacvezetők. Az A/V termékek (ideértve a kombi és a DVD felvevő modelleket is) exportja ugyancsak jelentős mértékben növekedett.

A háztartáselektronikai részleg eladása 7%-kal erősödött a tavalyi év hasonló időszakához képest: a prémium termékek erőteljes exportjának köszönhetően a részleg értékesítése 1,5 milliárd dollárra növekedett.

Kulcsszavak: LG +céginfo

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14