Oracle portálmegoldás kapta a Network Computing szerkesztői díját

forrás Prim Online, 2004. május 5. 14:54
A CMP Media LLC cég által kiadott Network Computing rangos szerkesztői díját, az "Editor’s Choice Award" díjat az Oracle Application Server Portal 10g termék nyerte el, és az Oracle ezzel számos piaci szereplőt megelőzött. Az összehasonlító értékelésben a BEA Systems, az IBM, a Microsoft, a Plumtree Software, a Sun Microsystems, a Sybase, a Tibco és a Vignette termékei vettek részt. Az értékelés teljes szövege a kiadvány április 15-i számában jelent meg.
"Pezseg a piac" - jelentette ki Lori MacVittie, a Network Computing munkatársa. "A META Group szerint a Global 2000 lista cégeinek 85%-a az év végére már rendelkezni fog valamilyen portálkezelő vállalati keretrendszerrel, vagy legalábbis eldönti, melyiket kívánja bevezetni."

A Network Computing részletesen értékelte mindegyik termék általános architektúráját és megvalósítását, a szabványos alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal való együttműködést, a biztonsági jellemzőket, az árat és a fejleszthetőséget. MacVittie szerint a résztvevők két kategóriába sorolhatók. "A Plumtree és a Vignette hagyományos vállalati portálokat kínálnak - olyan önálló termékeket, amelyek alig nyújtanak többet a dokumentumkezelésnél és a csoportmunka számítógépes támogatásánál. A többi cég - az Oracle-t is beleértve - olyan portálokat kínál, amelyek egy integrációs vagy alkalmazáskiszolgáló platform részét képezik, vagy ilyen alkalmazáscsomagra épülnek."

Az Oracle termékéről elismerőleg állapították meg, hogy "kizárólagosan webes vizuális fejlesztési környezetet biztosít, valamint nagyszámú előre integrált portletet tartalmaz."

A termék egyéb főbb jellemzői a következők:

· OmniPortlet: "Az előre beépített OmniPortlet megoldással az Oracle egyértelmű sikert aratott. Ez a legkönnyebb módja olyan portletek létrehozásának, amelyek számos különböző adatforráshoz biztosítanak hozzáférést, így az XML-hez, a webszolgáltatásokhoz, adatbázisokhoz stb. Csak az Oracle termékére jellemző, hogy könnyen konfigurálható, egységesen használható portlettel rendelkezik."

· Visual Layout Tool: "Nagyon meggyőző volt számunkra az OracleAS vizuális űrlaptervező eszköze. A BEA WebLogic Portal terméke az oldalbeállításokat illetően ugyanilyen rugalmasságot biztosít, de a sablonokat a portálkörnyezeten kívül kell létrehozni. Az OracleAS viszont kilépés nélkül is engedi az oldalbeállítások megváltoztatását. A tesztelt termékek mindegyike ismerős, táblázat alapú modellt használ, de az OracleAS a legrugalmasabb."

· Az XML és a webszolgáltatások integrálása: "Az OracleAS használatával mind az XML-t, mind a webszolgáltatásokat könnyen integrálni tudtuk portálunkba, és csak az okozott csalódást, hogy az eredmények kijelzéséhez szükséges XSL-kódot (Extensible Stylesheet Language) olvashatóbbá kellett tennünk."

"A kilenc termék tesztelése során nem okozott meglepetést, hogy a három vezető portálból kettő valamilyen köztesszoftver-platformra épül. Arra viszont nem számítottunk, hogy az Oracle lesz a legjobb" - jelentette ki Mac Vittie. "A Plumtree és a Sybase termékeit megelőzve az OracleAS 10g Portal vívta ki a legnagyobb elismerést, mert az alkalmazások bevezetését és a portletek közötti kommunikációt gyakorlatilag programozás nélkül lehet megoldani, továbbá rendelkezésre áll egy sor eleve beépített portlet, amelyek mind az üzleti, mind az informatikai felhasználók számára megkönnyítik az együttműködést más vállalati rendszerekkel. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a termék árával nemcsak a jelenlegi Oracle-ügyfelek lehetnek elégedettek (akik számára gyakorlatilag ingyenes), hanem mindenki más is (20 000 USD/CPU/Enterprise Edition), megállapítható, hogy az OracleAS minden igényt kielégít."
Kulcsszavak: portál Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36