A Microsoft beszünteti a WiFi termékek gyártását

Milkovits Gábor, 2004. május 11. 14:54
Annak ellenére, hogy rövid idő alatt a vezeték nélküli hálózati termékek egyik vezető forgalmazójává vált, a Microsoft most bejelentette, hogy abbahagyja teljes WiFi termékcsaládjának gyártását és forgalmazását.

A cég képviselője elmondta, hogy a jövőben a fejlesztések során eddig elért eredményeket kívánják új termékeiknél és szolgáltatásaiknál kamatoztatni, ugyanakkor kivonulnak a szélessávú vezeték nélküli hálózati hardver üzletágból. A lépés drámai fordulat, ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft mindössze 2002 szeptembere óta van jelen a piacon, és éppen nemrég mutatta be 802.11 g termékének USB változatát. A szoftvercég hamar kedvező pozíciót szerzett a WiFi termékek forgalmazásával, igaz később némi teret vesztett, amikor időben lemaradt versenytársai mögött 802.11 g alkalmazásának bemutatásával. A Microsoft jelenleg teljes WiFi termékskálával rendelkezik, az átjátszóállomásoktól a laptop-kártyákon át az asztali számítógépekhez gyártott USB és PCI tartozékokig.

A szoftvergyártó 802.11 g termékcsaládját még pár hónapig továbbra is forgalomban tartja és néhány régebbi WiFi terméke is kapható lesz még egy ideig, ám a kéthónapos garancia lejártával már nem nyújtanak hozzájuk további szerviz-szolgáltatásokat.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55