A Check Point bemutatta új webes biztonsági átjáróját

forrás Prim Online, 2004. május 12. 12:05
A Check Point Software Technologies bemutatta a Check Point Connectra megoldást, amely integrálja az átfogó webes védelmet és a hálózati összekapcsolhatóságot.
A megoldás biztonságot jelent a szervezetek számára olyan támadások ellen, amelyek akkor jelentkeznek, amikor a felhasználók távoli alkalmazásokhoz kapcsolódnak a weben.

A megoldást a már meglévő hálózatokban való működésre tervezték. A Connectra SSL VPN távoli hozzáférési lehetőségeket biztosít az integrált szerver és végponti biztonság elérése érdekében.

Új biztonsági rizikófaktorok

A partnerek és alkalmazottak egyre gyakrabban kapcsolódnak a hálózatra és webalapú alkalmazásokhoz megbízhatatlan pontokról – például otthoni számítógépekről, internetkávézókból, PDA-król vagy mobiltelefonokról. A webalapú alkalmazásokhoz történő kapcsolódás által a szervezetek számára az üzletvezetés egyszerűbbé és költséghatékonyabbá válik, azonban a biztonsági kockázati faktor is megnő.

Az összekapcsolhatóságra fókuszáló, tradicionális SSL VPN átjárók nem jelentenek megfelelő védelmet az olyan biztonsági gyengeségek ellen, amelyek nem biztonságos pontokon keresztül jutnak a hálózatba. A Check Point jelentős összegeket ruház be az összekapcsolhatóságon túl más olyan tulajdonságok kifejlesztésébe, amelyek segítségével az iparág átfogó végponti illetve internetes biztonsági megoldásokat nyújthat.

Biztonságos webes összekapcsolhatóság

A Check Point egy átfogó webes biztonsági átjáróval próbálja kielégíteni az egyedülálló biztonsági követelményeket. A Connectra segítségével lehetővé válik:

  • Biztonságos SSL VPN összekapcsolhatóság – a Check Point Web Intelligence technológiája által könnyen kombinálható az SSL VPN webes és hálózati szintű kapcsolódás, az egész webes környezet számára páratlan biztonsággal párosulva.
  • Integrált webszerveres biztonság – A Check Point Stateful Inspection, ApplicationINtelligence és Web Intelligence technológiái lehetővé teszik az erős webszerveres védelmet.
  • Adaptálható végponti védelem – A Zone Labs által nyújtott technológia különböző végfelhasználói hozzáférési igényeket elégít ki, kémkedés ellen, integrációval és adaptálható hozzáférési védelemmel egyesítve.
  • Egyszerű távoli SSL hozzáférés – A megoldás által a hálózati adminisztrátorok lehetővé tehetik az extranetes hozzáférést, a webszerverek és a hálózati infrastruktúra módosítása nélkül.

Biztonságos SSL hozzáférés a hálózati alkalmazások számára

Az SSL Network Extender technológia (amelyhez a Connectrával együtt lehet hozzájutni) biztonságos távoli hozzáférést tesz lehetővé webes és nem webes forrásokhoz egyaránt. Csökkentve az adminisztrációs költségeket és növelve az egyszerű kezelhetőséget, hozzáférést biztosít az alkalmazások számára egy webes plug-in-on keresztül, így az ügyfélszoftvereket nem kell installálni és konfigurálni a felhasználók számítógépeire, laptopjaira. A megnövelt rugalmasság által a megoldás minden felhasználó igényeit kielégíti. A megoldást külön is meg lehet vásárolni a VPN-1 kiegészítéseként, és így használhatóvá válik a Internet Protocol Security és SSL VPN környezetben is.

A Check Point együttműködik az OPSEC partnereivel, amelyek között megtalálhatjuk az Aladdin, a Citrix Systems, a Computer Associates, a KeyComputing, az RSA Security és a VeriSign vállalatokat. Céljuk az integrált webes biztonsági környezet kialakítása. Az együttműködés egy sor olyan megoldást biztosít (hitelesítés, engedélyeztetés, egyszeri bejelentkeztetés, stb.), amelyek garantálják a felhasználók számára a legszélesebb választékot a legújabb biztonsági megoldások terén, webes környezetük számára.
Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14