Színes lézeres multifunkciós eszköz tintasugaras árban

Kiss Ádám Zoltán, 2004. május 14. 00:39
A Konica Minolta Magyarország Kft. 2004 májusában mutatja be az új Konica Minolta magicolor 2300W ScanCopy színes lézeres multifunkciós eszközt, a cég ezzel a berendezéssel új piacra, a színes multifunkciós berendezések piacára kíván betörni.
A vállalat szerint erre meg is van minden esélyük, mivel szerintük jelenleg ez az egyetlen színes másolásra, nyomtatásra és szkennelésre képes berendezés, amely lézeres technológiával működik, árfekvése mégis a tintasugaras társaival azonos. A magicolor 2300W ScanCopy a színes lézernyomtató piac nagy sikerű nyomtatójának, a magicolor 2300W technológiájára épül, 1200x600 dpi minőségben másol és szkennel is. Nyomtatási költsége jóval alacsonyabb, a nyomat tartósabb (nem UV- és víz érzékeny), a gyors 200 MHz-es processzornak, a 32 MB memóriának, az USB interfésznek és nem utolsósorban a lézeres technológiának köszönhetően a nyomtatás és másolás gyorsabb tintasugaras társaiknál.

Színes nyomtatási sebessége még a legnagyobb felbontásnál, 1200x600 dpi-nél is 4 lap percenként. A magicolor 2300W ScanCopy a fekete-fehér lézernyomtatók helyettesítésére is tökéletesen alkalmas, mivel a fekete-fehér nyomtatási sebessége 16 lap/perc és fekete-fehér nyomtatási költsége sem haladja meg jelentősen irodai monokróm társait.

A Konica Minolta más színes lézernyomtatóihoz hasonlóan a magicolor 2300 W ScanCopy is a cég új, polimerizált gömbszemcsés festékezőjét használja. A különleges festékező viaszt is tartalmaz, így nincs szükség olajozó egységre a nyomtatáshoz. A berendezés új fejlesztésű fixáló egysége alacsony hőmérsékleten égeti rá a festéket a papírra, így a nyomat minősége nem változik vékony, illetve vastag papírra történő nyomtatáskor. Az állandó minőségű nyomtatást a továbbfejlesztett automatikus színbeállítás és kalibráció (eAIDC) biztosítja. A nyomtató 200 nyomatonként automatikusan újrakalibrálja a színeket a papír és a levegő nedvességtartalmának, hőmérsékletének, papír fajtájának, kellékek elhasználódásának függvényében. A kalibrációt háromszor gyorsabban elvégzi, mint a korábbi modellek. A nyomtató minden bekapcsolásnál, illetve a nyomtató ajtajának kinyitása után is kalibrálja a színeket. A magicolor 2300 W ScanCopy támogatja az ICC alapú színkezeléseket, ezen kívül a magyar nyelvű driverek segítségével könnyedén beállíthatjuk a kívánt színeket, így a felhasználó könnyűszerrel kiemelkedő minőségű dokumentumokat hozhat létre.

A Konica Minolta magicolor 2300 W ScanCopy színes lézeres multifunkciós eszköz nettó bevezető végfelhasználói ára 139 000 Ft.

Fontosabb tulajdonságok - magicolor 2300 W ScanCopy:

  • 16 lap/perc fekete-fehér, 4 lap/perc színes nyomtatási/másolási sebesség
  • színes szkennelés
  • 1200x600 dpi felbontás
  • USB és párhuzamos interfész
  • 32 MB memória, 200 MHz-es RISC processzor
  • Színes festékezők kifogyása után is folytatódhat a fekete-fehér nyomtatás
  • Továbbfejlesztett automatikus színbeállítás és kalibráció (eAIDC)
  • Polimerizált, gömbszemcsés festékező
  • Opciós duplex egység
  • Kis alapterület
  • Alacsony fenntartási költségek és árfekvés

Online tesztelési lehetőség a http://www.minolta.hu/tesztnyomtatas weboldalon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14