Új Acer TravelMate 6000 notebook-sorozat

forrás Prim Online, 2004. május 17. 21:32
Az Acer bemutatta Acer TravelMate 6000 noteszgépsorozatot, amely az Intel Mobile Centrino technológiát hasznosítja.
Az Acer TravelMate 6000 sorozat tagjai Intel 855GME lapkakészletű, maximum 1,6 GHz-es Intel Pentium M processzor köré épülnek; beépített vezeték nélküli 802.11g kapcsolatot kínálnak, és akkumulátoruk - a Mobile Intel Centrino technológiának köszönhetően - rendkívül hosszú ideig, 5 órán át képes működni egy feltöltéssel; 512 MB DDR33 memóriájuk 2 GB-ig bővíthető; merevlemezük, amelyet az Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection) technológiája véd, 40 vagy 60 GB-os lehet; kombinált DVD/CD-RW meghajtó vagy DVD-DUAL meghajtó jár hozzájuk, továbbá a praktikus AcerMediaBayjel vannak felszerelve - vagyis a TravelMate 6000 ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint egy modern asztali gép, ráadásul maximálisan rugalmas, így bárhol bármilyen alkalmazás futtatására alkalmas.

Az Acer TravelMate 6000 noteszgép 15"-es TFT SXGA+ (1400x1050-es) felbontású kijelzője 16,7 millió színt tud megjeleníteni, Intel 855GME integrált 3D-s AGP-s grafikus kártyája Intel Extreme Graphics 2 technológiát hasznosít, és legfeljebb 64 MB videomemóriát tartalmaz. A noteszgépek támogatják a DualView eljárást, amely lehetővé teszi az LCD-megjelenítő és a külső CRT-monitor egyidejű verzérlését, a szimultán megjelenítést, valamint az MPEG--2/DVD hardvertámogatást. A SoundBlaster Pro- és MS-Sound-komaptibilis sztereó audió rész integrált hangszórókat és mikrofont tartalmaz.

Az IEEE 802.11g Wi-Fi tanúsítványú vezetékmentes összeköttetéssel ezek a noteszgépek könyen rácsatlakoztathatók a céges LAN-ra vagy a repülőtereken és egyéb nagyobb nyilvános helyeken elhelyezett internetpontokon a hálóra. Emellett a TravelMate 6000 notebookok rugalmas web- és e-mail összeköttetéseket biztosítanak 56 Kbps-os ITU V.92 faxmodemjükkel (amely nemzetközi PTT-tanúsítvánnyal rendelkezik). A beépített 10/100/1000 Mbps-os Wake-on-LAN Fast Ethernet adapter gyors LAN- és ADSL-összeköttetéseket biztosít az irodában.

Az Acer TravelMate 6000-es modellek az I/O portok komplett választékát kínálják, beleértve négy USB 2.0, egy infravörös (FIR) portot, egy VGA-csatlakozót külső monitorhoz, audio bemeneti/kimeneti jackeket, valamint PCMCIA Type II CardBus aljzatot. A multimédia perifériák - videokamerák, videorendszerek, digitális audioeszközök - csatlakoztatásához szükséges nagy sebességű összeköttetéseket a Firewire IEEE 1394 vagy DVI-port biztosítja, míg az S-Video kimeneti portnak köszönhetően ezek a notebookok simán rákapcsolhatók a tv-re. Mindegyik modellhez 4-in-1 típusú kártyaolvasó jár, amely Secure Digital, SmartMedia, MultiMediaCard és Memory Stick kártyák fogadására alkalmas.

Az opcionális Acer EasyPort dokkolóegység optimális kapcsolódási lehetőségeket kínál, ily módon egyetlen szerkezettel megoldható az összes jel replikációja és a tápellátás.

Ami pedig a biztonságot illeti: az Acer TravelMate 6000 Series tagjai - a hagyományosnak mondható BIOS- és bejelentkezési jelszavas védelem mellett - SmartCard-olvasók és a Platinum Secret szoftver kombinációjával védhetők meg, a rajtuk lévő kritikus fontosságú adatokkal egyetemben az illetéktelen hozzáféréstől - ehhez a felhasználónak pusztán el kell távolítania a kártyát.

A noteszgépekre előre telepítik a Microsoft Windows XP Home-ot vagy a Professional változatot, emellett helyreállító CD-t és a következő szoftvereket adják hozzájuk: Adobe Acrobat Reader, a rendszer vírusok elleni védelmére a Norton AntiVirus (próbaverzió), a PlatinumSecret solution a biztonsági funkciók kezelésére, SmartCarddal együtt, továbbá a CD-RW vagy DVD-RW égetésére szánt NTI CD Maker .
Kulcsszavak: notebook Acer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14