Új Epson mátrixnyomtatók: hatékonyabb irodai adminisztráció

forrás Prim Online, 2004. május 30. 10:15
Az Epson két nyomtatóval jelentkezett az A3-as és A4-es mátrixnyomtatók termékcsoportjában.
Az LQ-590-es és az LQ-2090-es az LQ-580 és LQ-2080 típusjelű elődmodellekhez képest 10%-kal nagyobb nyomtatási sebességet kínál. A nyomtatófej élettartama minden egyes tű esetében 400 millió leütésre nőtt. A 24 tűs nyomtatók alkalmazási területe a számlák, megrendelések, ragjegyek, rendszeresemény-protokollok és bárkódok nyomtatása. Éppen ezért ideális nyomtatási megoldást jelentenek az orvosi rendelők, a bankok, autókereskedők, laboratóriumok, utazási irodák, szállítmányozók és a kiskereskedelem számára.

Mindkét mátrixnyomtató magas, max. 529 cps (másodpercenkénti jel) nyomtatási sebességre képes, ami biztosítja, hogy a terjedelmesebb nyomtatási mennyiségre vonatkozó utasítások is a lehető legrövidebb időn belül teljesüljenek.

Mindkét készülék 40 millió soros MVBF-értékkel (Mean Volume Between Failure) rendelkezik. A nyomtatófej élettartama minden egyes tű esetében 400 millió leütés. Az LQ-590-es és az LQ-2090-es magas élettartama a nyomtatókhoz tartozó használati anyagokra is vonatkozik; mindkét készülék új festékszalagot kapott, amelynek cseréje csak 5 millió (LQ 590), illetve 8 millió (LQ-2090) jel leütése után válik esedékessé.

A nyomtatás során fokozott sokoldalúságot sikerült megvalósítani annak a rugalmas papírkezelő rendszer alkalmazása révén, amely a papír adagolását elölről, fentről, hátulról és alulról egyaránt lehetővé teszi. Az opcióként rendelkezésre álló két önálló lapadagoló maximális befogadóképessége 200 lap. Új lehetőség, hogy az LQ-590-es modell önálló lapadagolása elölről is lehetséges.

Az ugyancsak opcióként választható, első vontató segítségével a nyomtatóba egyidejűleg két különböző végtelenített formanyomtatvány adagolható. Így amíg az egyik papír várakozik, a formanyomtatvány minden további nélkül nyomtatható.

Szintén egy segédvontató gondoskodik arról, hogy még az olyan vastag hordozóanyagok is, mint például a ragjegyek behúzása is teljesen egyenletesen történjen. Ezzel a nyomtató 1 eredeti és 4 másolat tökéletes nyomtatására képes.

Mindkét modell két állítható zajszinttel rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók harmadával csökkenthetik a készülékek alapzaját, ezáltal lehetővé téve a nyugodt irodai környezetben történő alkalmazást.
Még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a készülék csatlakozási lehetőségei: a párhuzamos és USB-interfészeknek köszönhetően mindkét nyomtató képes összeköttetést teremteni a legkorszerűbb számítógépes technológiával. A felhasználók az Epson hálózati és soros interfészei között választhatnak.

Az LQ-590-es és az LQ-2090-es főbb jellemzői:

  • LQ-590 A4-es formátumú nyomtató; LQ-2090 A3-as formátumú nyomtató
  • Magas, max 529 cps (12cpi) nyomtatási sebesség
  • 1+4 nyomatot felölelő átfogó másolatkezelés
  • Elölről, fentről, hátulról és alulról történő rugalmas papíradagolás
  • Két opcionális egyedi lapadagoló különböző formanyomtatványok tárolásához
  • Egyedi lapadagolás elölről
  • Opcióként rendelkezésre álló vontató két végtelenített formanyomtatványhoz
  • Rugalmas csatlakozási lehetőségek a párhuzamos és USB-interfészeknek köszönhetően
  • Opcionális vezeték nélküli (Wireless) és vezetéken keresztül csatlakozó hálózati interfészek
  • Rendkívül robosztus nyomtatók 40 millió soros MVBF-értékkel (Mean Volume Between Failure), a nyomtatófejek élettartama 400 millió leütés minden egyes tű esetében
  • 5 millió jel (LQ-590) illetve 8 millió jel (LQ‑2090) nyomtatására elegendő, kiadós festékszalag
  • 49 dB(A) értékre csökkentett zajszint alacsony zajszintű üzemmódban az LQ-590 esetében; 50 dB(A) értékre csökkentett zajszint alacsony zajszintű üzemmódban az LQ-2090 esetében
  • Megvásárolható 2004 májusától
Kulcsszavak: printer Epson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50