Új Fujitsu Siemens pengeszerver Xeon lapkákkal

Széll Zoltán, 2004. június 13. 09:15
A Fujitsu Siemens bejelentette a PRIMERGY BX600 pengeszervert, amelyet köztes alkalmazási területekre terveztek, így gyakorlatilag bármilyen adatközpont-alkalmazás futtatására kiválóan alkalmas.
Bőséges RAM memóriával és sokoldalú csatlakozási opciókkal - gigabit Ethernet a helyi hálózat, gigabit sebességű "Fibre Channel" a tároló-rendszerek, SCSI kapuk a mentő eszközök csatlakoztatásához - opciókkal látták el, így nagy teljesítményű alkalmazásszerverként vagy kis-/közepes méretű adatbázisszerverként is jól használható. A klasszikus köztes alkalmazások (pl. Microsoft Exchange vagy Lotus Notes) mellett a PRIMERGY BX600 szerver az alábbi szoftvereket futtató felhasználók számára is értékes lehetőséget kínál: Flexframe for mySAP Business Suite, hagyományos SAP rendszerek, Siebel, Baan, I2. Mivel e rendszerek adatbázisai (pl.: az Oracle 9iRAC vagy az Oracle 10g verzio) mind gyakrabban támogatják a horizontális (scale out) bővítést, a PRIMERGY BX600 fejlesztésekor a magas szintű méretezhetőséget is kiemelt szempontként kezelték. A PRIMERGY BX600 más elemei - pl. az integrált Ethernet kapcsolók a teljesítmény és a sávszélesség növelését szolgálják.

A tudományos kutatásoknál és a pénzügyi ágazatban jellemző kapacitásszükséglet kielégítéséhez több csomópont erőforrásait összekapcsolva nagy teljesítményű szerverfürtök hozhatók létre. Méretezhetőségénél fogva a PRIMERGY BX600 erre a célra is kiválóan alkalmas. A PRIMERGY BX600 front-end környezetekben jól méretezhető web- vagy terminálszerverként, illetve infrastruktúra-elemként működhet.

A PRIMERGY BX600 szerver könnyen telepíthető és konfigurálható. Felügyeleti jellemzői valamennyi elem megbízható figyelését és hatékony adminisztrálását, valamint a rendszerhez tartozó szoftverek és meghajtó-programok elemzését, valamint verziókövetését is támogatják. Távfelügyeleti funkcióval a központosított adminisztráció hatékonnyá és felhasználóbaráttá válik. Megfelelő telepítő-szoftver használata esetén több szerver párhuzamos (egyidejű) telepítése is egyszerűen és automatizált formában megoldható.

A PRIMERGY BX600 pengeszerver 7U (310mm) magas házában összesen 10 db kompakt, kétprocesszoros pengeszerver helyezhető el. Egy ház négy, üzemközben cserélhető redundáns tápegységnek és - a maximálisan megbízható működés érdekében - két, üzem közben cserélhető ventillátoregységnek biztosít helyet. A későbbiekben Intel Xeon MP alapú négyprocesszoros pengék is rendelkezésre állnak majd a PRIMERGY BX600 rendszerhez. Ilyen négyprocesszoros pengéből a pengeszerver háza összesen öt befogadására képes. A két- és négyprocesszoros pengék vegyes használata is megoldható, ami tovább bővíti az új szerver alkalmazási lehetőségeinek körét.

A PRIMERGY BX600 pengeszerver két Intel Xeon processzort, 12GB ECC DDR SDRAM (PC2100) memóriát, pengénként két, üzem közben cserélhető (forró-cserés) Ultra320 SCSI merevlemezt, egyenként 146GB kapacitással, két alaplapra szerelt Gigabit Ethernet LAN csatlakozót, két 2 Gigabites Optikai Csatorna (opcionális) határfelületet tartalmaz.
Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55