PC-adatvédelmi megoldás távközlési és kábeltévé-szolgáltatóknak

forrás Prim Online, 2004. június 22. 12:00
Az EMC és a Connected közös megoldást kínálnak a PC-s adatok automatizált védelmére, amellyel a távközlési és kábeles szolgáltatók egy speciális, felügyelt szolgáltatást kínálhatnak, amely növeli az egy felhasználóra eső átlagos bevételt (ARPU) és az internet-előfizetők már meglévő kapcsolatait hasznosítja.
Az új EMC Proven Solution for PC Backup elnevezésű megoldással a távközlési cégek és kábelszolgáltatók értéknövelt szolgáltatásokat kínálhatnak a kis- és közepes vállalati, illetve fogyasztói internet-előfizetők számára, akik így hordozható és asztali PC-ik biztonsági mentését az interneten keresztül, automatizált módon végezhetik el. Az előfizetők az elveszett adatokat internetes letöltéssel vagy egyedi CD-k segítségével állíthatják vissza - függetlenül attól, milyen módon is történt az adatvesztés. A PC-k mentésének terhét a hálózati szolgáltatókra hárítva e felügyelt szolgáltatással, a végfelhasználó ügyfelek IT-osztályai akár 30 százalékkal is csökkenthetik az asztali és mobil felhasználók támogatási költségeit, illetve akár 25 százalékkal is csökkenthetik a végfelhasználókat kínzó leállások mértékét.

A közösen fejlesztett megoldás EMC CLARiiON CX hálózati tárolóeszközökből és EMC Centera tartalomcímzésű tárolóeszközökből (CAS) áll, amelyek integrálva lettek a Connected DataProtector/PC adatrögzítő és -visszaállító szoftverével. Az elmentett fájlok továbbítása a távközlési cégek hálózati szolgáltatásain keresztül történik, és a szolgáltató telephelyén, EMC platformokon kerül tárolásra. Előre ki nem számítható események bekövetkeztekor - például a merevlemezek összeomlása, vagy a PC-k elvesztése/tönkremenetele esetén - az előfizetők bármely archivált fájlt helyreállíthatják a DataProtector/PC Restore and Heal (visszaállítás és javítás) folyamatával, amely a szükséges adatokat akár on-line, akár egyedi CD-k formájában képes kézbesíteni. A megoldás képes akár több százezer előfizető kiszolgálására is és könnyen integrálható a távközlési cégek meglévő számlázási és létesítési környezeteivel.

A KPN, Hollandia legnagyobb távközlési szolgáltatója, az EMC Proven Solution for PC Backup termékre építve indít be felügyelt szolgáltatást, lehetővé téve a PC-k mentését DSL előfizetői számára.

"Az iparág statisztikái szerint a vállalati adatok több mint 60 százaléka védtelenül marad a hálózat peremén, a PC-ken" - állítja Bob Brennan, a Connected Corporation vezérigazgatója. "Az EMC Proven Solution hatékony, automatizált és megfizethető módszert kínál a vásárlóknak az asztali és hordozható PC-ken tárolt kritikus fontosságú információ védelmére."

Az EMC Proven Solution for PC Backup már hozzáférhető. Az EMC és a Connected elsősorban távközlési cégeket, kábeltévé-vállalatokat és más nagy hálózati szolgáltatókat céloz meg felügyelt szolgáltatási termékükkel.
Kulcsszavak: security EMC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14