T-com lesz a Matávból?

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 24. 09:15
A Wirtschaftswoche weboldalának információja szerint a Deutsche Telekom főnöke, Kai-Uwe Ricke - a bejelentett konszernátalakítás keretében - a cég kelet-európai üzletágát is átalakítja: az új tervek szerint minden leánycéget a T-márkacsaládba integrálnának.
A mobiltársaságok után - amelyeket az idén mindenütt T-Mobile névre keresztelnek át külföldön is - a vezetékes részesedések is leadják régi nevüket, és a jövőben T-Com névre hallgatnak majd. A Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom vezetése erről már tárgyalásokat kezdett Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában. A cégvezetés filozófiája, hogy a kelet-európai Telekom-részesedések teljes integrálása révén a Telekom helyzetét láthatóvá kell tenni, és ki kell építeni. Kai-Uwe Ricke a cég dolgozói előtt kijelentette: "a legerősebben növekvő integrált távközlési céggé akarunk válni Európában".

Az MTI érdeklődésére a Matávnál nem fűztek megjegyzést az értesüléshez.

A Deutsche Telekomnál szerdán egyébként bejelentették, hogy a T-Systems információstechnológiai részleg és a T-Com vezetékes szolgáltató részleg egy részéből új részleget szerveznek, amely kizárólag a vállalati ügyfelekkel foglalkozik majd. A T-Com továbbra is felelős lesz a magánügyfelekért, a T-System pedig megtartja a Deutsche Telekom vállalati ügyfelei közül a hatvan legnagyobbat.

A Deutsche Tekekom szerdán záráskor 14,00 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 2,10 százalékkal olcsóbb a keddi, 14,30 eurós zárónál. Szerdán 14,00 eurón is nyitott. Szerdán 2,44 százalékkal olcsóbb volt, mint az év elején - eddig 16,75-12,60 euró között alakult -, és 6,06 százalékkal drágább, mint egy éve.
Kulcsszavak: +céginfo T-Com Matáv

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14