Az Acer megújította "szélesvásznú" notebook-sorozatát

forrás Prim Online, 2004. június 25. 14:15
Az Acer megújítja 15,4 hüvelykes “szélesvásznú" noteszgépeinek kínálatát, piacra vezetve az új Acer Aspire 2020-as sorozatot, amelynek tagjai a legfrissebb Intel Mobile Centrino eljárást, a Dothan kódnevű technológiát hasznosítják. A 2 megabájt L2 gyorsítótárral ellátott, 90 nanométeres csíkszélességű Intel processzorok nagy teljesítményt, hosszú telepélettartamot és vezeték nélküli kapcsolódást garantálnak az Acer Aspire 2020-asoknak.
Az Acer Aspire 2020-as sorozatú notebookokba maximum 2 GHz-es Intel Pentium M processzorokat építenek Intel 855GME lapkakészlettel, integrált Intel PRO/Wireless 2200BG hálózati csatlakozással (Wi-Fi tanúsítványú). Mintegy 5 órás telepélettartamukat az Intel Mobile Centrino technológiának köszönhetik. Standard 512 megabájtos DDR-memóriájuk 2 gigabájtig bővíthető, merevlemezük pedig legfeljebb 60 gigabájtos, optikai tárolójuk DVD/CD-RW vagy DVD Dual típusú - mindezeknek köszönhetően az Aspire 2020-asok teljesítménye a legkorszerűbb asztali rendszerekével vetekszik, ráadásul rugalmas, szabad munkavégzést tesznek lehetővé akármikor és akárhol, amikor és ahol szükséges.

Az új sorozat modelljeinek egyik fő jellemzője a fényes, 15,4 hüvelykes, 16:10-es formátumú, 1280 x 800 képpontos (WXGA) felbontású, 16,7 millió szín megjelenítésére alkalmas TFT-megjelenítő - mindehhez a teljesítményt egy ATI Mobility Radeon 9700-as grafikus kártya szolgáltatja, 128 megabájt külső DDR-memóriával. Az Acer Aspire 2020-as jelű notebookok támogatják a DualView eljárást, aminek köszönhetően külső CRT-monitor csatlakoztatható hozzájuk MPEG-2/DVD átjátszóhardverrel. Az MS-Sound-kompatibilis sztereó hangrendszer beépített hangszórókat és mikrofont tartalmaz.

Az Acer Aspire 2020-as notebookokat a sokat utazó, mobil felhasználóknak tervezték, és mindazokat a funkciókat integrálják magukba, amelyek ahhoz szükségesek például, hogy egyetlen kattintással lehessen elérni az elektronikus postát, rákapcsolódni az internetre vagy a céges hálózatra, illetve folyamatos kapcsolatot fenntartani. Az Aspire 2020-as alaptartozéka az 56 Kbps-os ITU V.92 faxmodem, a Gigabit Ethernet kártya és az IEEE 802.11g szabványnak megfelelő vezetékmentes csatlakozás.

Az Acer Aspire 2020-as modelleket az I/O portok teljes választékával vértezték fel: egy-egy párhuzamos, valamint infravörös (FIR) porttal, továbbá három USB 2.0-s kapuval. Ezenkívül van rajtuk VGA-csatlakozó külső monitorhoz, S-Video port (NTSC/PAL), egy II-es típusú PCMCIA CardBus hely, valamint egy FireWire IEEE 1394 port - utóbbinak köszönhetően gyorsan, nagy adatátviteli sebességgel kapcsolhatók rájuk különféle multimédia-perifériák. Mindegyik noteszgéphez 4 az 1-ben típusú kártyaolvasó jár, amely a Memory Stick, MultiMediaCard, Secure Digital és SmartMedia memóriakártyák mindegyikével meg tud birkózni.

A noteszgépekre előre telepítik a Microsoft Windows XP Home Editiont vagy (bizonyos kijelölt nyelveken) a Windows XP Professionalt - helyreállító CD-vel együtt. Egyéb szoftvereket is mellékelnek hozzájuk, egyebek mellett az Adobe Acrobat Reader-t, a rendszert a potenciális vírustámadásoktól megvédő Norton AntiVirus alkalmazást és a CD-RW-k vagy DVD-RW-k égetésére szolgáló NTI CD Maker-t.

Az Acer Aspire 2020-as termékcsaládhoz szabványos 1 éves nemzetközi garancia jár, amely 3 éves időtartamra és a véletlen balesetekből származó károsodások lefedésére is kiterjeszthető az AcerAdvantage szolgáltatással.
Kulcsszavak: notebook Acer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14