Számítógépes biztonságtechnikai konferencia nem csak nyakkendősöknek!

forrás Prim Online, 2004. július 11. 11:40
Amerikában és Európa egyes országaiban már több éve rendeznek olyan számítógépes biztonságtechnikai konferenciákat, ahol nem öltönyös cégvezetők, hanem érdeklődő fiatalok nyerhetnek betekintést az információbiztonság naponta változó világába. Teszik mindezt egy kötetlen, játékos, mindamellett szakmailag nívós rendezvény keretein belül.
Tény, hogy egy-egy ilyen rendezvény olyan fórumot kínál a felhasználók által feltárt biztonságtechnikai problémák ismertetésére, amelyet más konferenciák nem, éppen ezért ezek a rendezvények minden országban egyedinek számítanak a többi hasonló témájú konferencia között, ahogyan a tavaly nyáron megrendezett Hacktivity konferencia is mérföldkőnek számított a hazai informatikában.

A Hacktivity egyik célja, hogy olyan informatikai alapfogalmakat tisztázzon, amelyek ma Magyarországon egyáltalán nem, vagy csak részben (és sok esetben rosszul) értelmezettek, másrészről pedig egy olyan felhasználóbarát nézőpont meghonosítása az informatikában, melynek léte elősegíti hazánk informatikai kultúrájának fejlődését.

Az augusztus 14-15-ei konferencia előadásainak témáit úgy állították össze, hogy az informatika minden területéről tudjanak érdekes témát az érdeklődők elé tárni, ezért aztán minden látogató megtalálhatja az igénye szerinti előadást a rendezvényen. Olyan játékos vetélkedőkbe próbálják bevonni az embereket, amelyek során biztonságos körülmények között tesztelhetik a különböző informatikai rendszereket, sok esetben ezzel is segítve a rendszer fejlesztőinek munkáját.

Megpróbálják összefogni a látogatókat, segíteni őket a szakmai fejlődésben, erre szolgálnak a különböző kerekasztal-beszélgetések is, ahol a látogatók kérdéseket tehetnek fel az ott megjelent szakembereknek. A rendezvény „szellemiségéhez” tartozik az is, hogy a konferencia után szabadon letölthetővé teszik az elhangzott előadások anyagait, így azokat a jövőben bárki felhasználhatja szellemi táplálékul.

A szervezők szeretnék, ha a Hacktivity-ből hagyomány válna, egy olyan rendezvény, ahol évről-évre beszámolhatnak hazánk informatikai fejlettségéről, az esetleges problémákról, és azok megoldásairól is.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50