A Sony jövő májusban bemutatja a Play Station 3-at

Milkovits Gábor, 2004. július 13. 22:00
A Sony bejelentette, hogy a jövő májusi Los Angeles-i E3 videojáték-kiállításon bemutatja legújabb Play Station játékkonzolját.
A cég illetékese nem közölte, hogy a készülék mikor lesz a vásárlók számára is elérhető. A korábbi modellt, a Play Station 2-t ugyanakkor majd egy évvel hivatalos bemutatkozása után dobták piacra Japánban, így valószínűsíthető, hogy a Sony a PS3 esetében is hasonló menetrendet követ majd.

Az új készüléknek erős versennyel kell majd megküzdenie, mivel a Nintendo, és egyes források szerint a Microsoft is a jövő májusi E3 kiállításon fogja bemutatni legújabb játékkonzolját.

A Sony "PS3", a Nintendo "Revolution" és a Microsoft "Xbox Next" kódnevű készülékeinek várható egyidejű bemutatkozása mindenesetre valószínűleg jelentősen átrajzolja majd az ágazat jelenlegi erőviszonyait.

A Sony Play Station 2 játékkonzoljai az idén márciusig eladott 70 milliós példányszámmal jelenleg a piac kétharmadát uralják, ám erre az előnyre úgy tettek szert, hogy egy évvel megelőzték a Microsoft Xbox és a Nintendo GameCube készülékek piaci megjelenését. Ez az előny azonban a PS3 esetében valószínűleg nem lesz meg. A Sony következő generációs, Play Station 3 kódnevű játékkonzoljaiban a 65 nm-es technológiával készülő, az IBM és a Toshiba által közösen kifejlesztett Cell mikroprocesszorokat fogják alkalmazni, amelyek teljesítménye a gyártók szerint 10-szer nagyobb lesz a hagyományos félvezető csipekénél.

A Sony másik újdonságát, új hordozható játékkonzolját, a PSP-t Japánban még az idén, világszerte pedig 2005. március 31-én tervezik piacra dobni és a Play Station sikeréhez mérhető, hasonlóan nagyra törő célokat tűztek ki vele kapcsolatban.
Kulcsszavak: PlayStation konzol Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14