Stratégiai együttműködés a Matáv és a T-Systems között

forrás Prim Online, 2004. július 16. 14:00
Vegyes vállalat létrehozásáról és nemzetközi társszolgáltatói együttműködésről írt alá szerződést a Matáv és a T-Systems International. Emellett a T-Systems Hungary Kft. és a Matáv között stratégiai partnerségről is megállapodás született.
A Matáv és a T-Systems International megállapodása szerint a Matáv 49%-os részesedést szerez a T-Systems Hungary Kft.-ben. A Matáv a tulajdonszerzést az üzletrész 1,4 milliárd forint értékben történő megvásárlásával, valamint 2 milliárd forint értékű tőkeemeléssel hajtja végre. A vegyes vállalat létrehozása mellett a Matáv és a T-Systems International megállapodott arról is, hogy a Matáv a T-Systems International társszolgáltatói részlegének (International Carrier Sales & Solutions, ICSS) partnereként fog működni. Az együttműködés értelmében a cégcsoport közös piaci megjelenést tervez az elkövetkezendő években Bulgáriában, Romániában, Görögországban, Moldáviában, Szerbiában, Montenegróban és Ukrajnában.

Matáv a T-Systems Hungary Kft.-vel arról állapodott meg, hogy stratégiai partnerként működnek együtt és integrált megoldásokat nyújtanak a 200 legnagyobb hazai vállalkozásnak. A T-Systems Hungary a Matáv rendszerintegrációs és outsourcing partnereként fog tevékenykedni, míg a Matáv a távközlés és a hálózati szolgáltatások terén lép fel a T-Systems Hungary partnereként.

Marketing- és ügyfélmenedzselési tevékenységük szoros koordinálásával a Matáv és a T-Systems Hungary még jobb szolgáltatásokat nyújthat majd ügyfeleinek és növelheti versenyképességét a régió ICT piacán. A Matáv és a T-Systems Hungary integrált IT és távközlési üzleti megoldásokat nyújt majd közös ügyfeleiknek.

Az együttműködésnek köszönhetően a T-Systems Hungary egyesíteni tudja a Matáv és a T-Systems értékesítési erejét, és rendelkezik a nagy IT projektek menedzseléséhez szükséges know-how-val. Az együttműködésnek több közvetett előnye van a Matáv számára is, többek között javuló versenyképesség és ügyfélmegtartás, új üzleti lehetőségek kiaknázása, valamint erős piaci jelenlét a T-Systems Hungary-vel.

A megállapodás részeként a T-Systems Hungary lényeges megtakarításokat kíván elérni és még jobb minőségű szolgáltatásokat kíván a Matávnak nyújtani a Matáv informatikai tevékenységének fokozatos felvállalásával. A Matáv már megkezdte SAP alkalmazásainak a T-Systems Hungary Kft-hez történő kihelyezését.
Kulcsszavak: T-Systems Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59