Panasonic technológia a 2004. évi Athéni Olimpiai Játékokon

forrás Prim Online, 2004. augusztus 1. 09:15
A Panasonic 12 Astrovision képernyőt állít fel az Olimpiai Játékok ideje alatt az Olimpia helyszínén és két képernyőt Athén városában. A Panasonic Astrovision az egyik legmagasabb minőségű, 1 milliárd színnel, teljes 10-bites színátmenettel rendelkező kép megjelenítésére képes képernyőként ismert, amely világszínvonalú képminőség-javító technológiával van felszerelve.
Athénban, az Olimpiai Játékok hét helyszínén nyolc képernyő kerül állandó jelleggel felállításra. Az Olimpiai Stadion két képernyője 111 négyzetméteres, egyenként 12 tonna tömegű és valós időben képes a pálya és a külső helyszínek eseményei mellett a lassítások megjelenítésére is, a 200 méter távolságban elhelyezkedő nézők számára. A többi képernyő mérete 16 négyzetmétertől 37 négyzetméterig terjed.

Ezen felül, ideiglenes jelleggel, két további képernyő kerül felállításra a gyeplabda és a regatta helyszínein, míg két teherautóra szerelt képernyő több mint öt helyszínen kerül felhasználásra. A Panathinaiko Stadionban, amely kőlépcsőinek patkóján akár 40 000 néző követheti figyelemmel a férfi és női maratoni verseny befutóit, egy teherautó platójára szerelt 28 négyzetméteres Astrovision biztosítja a legfrissebb információkat a nézőknek. Az ilyen ideiglenes képernyők mérete 28 négyzetmétertől 80 négyzetméterig terjed majd.

Athén belvárosában a Panasonic két ideiglenes képernyőt telepít: egyet az Athéni Olimpiai Sportkomplexum Közös Területén Maroussi-ban, és egyet a Water Plaza-nál a Faliro Partvidéki Zónában. Minden képernyő az Olimpiai versenyekről tájékoztatja a nézőket a Játékok ideje alatt.
Kulcsszavak: olimpia monitor Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50