Új Primergy RXI300 szerver a Fujitsu Siemens Computerstől

forrás Prim Online, 2004. augusztus 22. 16:00
A Fujitsu Siemens bemutatta új Primergy RXI300-as, két darab 64 bites Itanium 2 processzorral rendelkező rackszerverét.
A termék bevezetésével a cég tovább bővítette itaniumos termékportfólióját, amelynek népszerű tagja a négyprocesszoros Primergy RXI600 rackszerver. A Primergy RXI300 két darab (egy 1,4 GHz-es és egy 1,6 GHz-es), 3 MB-os L3 gyorsítótárral ellátott Itanium 2 processzort tartalmaz, de rendelhető a ma elérhető legnagyobb teljesítményű Itanium 2 processzorral, a 6 MB-os L3 gyorsítótárat kínáló, 1,5 GHz-es változattal is.

A kivételesen magas teljesítményt nyújtó Primergy RXI300 szervert elsősorban tudományos és műszaki alkalmazások támogatására tervezték. A kimagasló teljesítmény a felhasználók számára még óriási adattömegek párhuzamos kezelése során is garantálja az egyszerű, gyors működést. A szakemberek a korábbinál gyorsabban készíthetnek pontosabb elemzéseket, és jobb minőségben dolgozhatják fel a képi információkat. A kimagasló teljesítménynek köszönhetően a szerver az üzleti alkalmazásokat is gyorsabban és hatékonyabban futtatja. Beépített RAID 1 funkciója a nagyobb biztonság és rendelkezésre állás érdekében lehetővé teszi a fontos adatok tükrözését. Képességeit három PCI-X bővítőhely és 2 GB-os Ethernet portok teszik teljessé. Kompakt kialakításának köszönhetően a Primergy RXI300 az adatközpont-környezetek ideális eleme: a 2U magas egységekből akár 23 darab is elfér egy 46U magas racken.

A Fujitsu Siemens Computers bonyolult műszaki alkalmazásokhoz készült, Inteles hpcLine megoldása az Itanium 2 felhasználói számára további előnyös lehetőségeket kínál. A hpcLine kiaknázza az Itanium 2 processzorok megnövelt teljesítményét, és a nagyméretű CAE (Computer Aided Engineering) tervdokumentumok készítésének megkönnyítésére tökéletesíti a rendszert.

A Microsoft Windows Server 2003 64-bit Edition, valamint a SUSE és RedHat Linux rendszerek 64 bites változatainak megjelenése megalapozza a kedvező árú Itanium 2 processzor-architektúra további térhódítását a felső kategóriás szerverek piacán. A nagy szoftvergyártók felismerték a technológiában rejlő lehetőségeket, és az Itanium 2 képességeit felhasználó integrált vállalatirányítási (ERP) megoldások mellett komplett 64 bites szoftvercsomagokat kínálnak a kritikus számítástechnikai igények teljesítésére. A Primergy RXI300 rackszerver hivatalos tanúsítást szerzett a Windows- és Linux-alapú SAP R/3 rendszerekhez.

Az Itanium 2 processzorcsalád teljes körű bináris kompatibilitással támogatja a 32 bites hardvereket, így a 32 bites szoftverek is problémamentesen futnak valamennyi Itanium 2 processzoros Primergy szerveren. Ez a lehetőség tovább fokozza a beruházás értékállóságát. A 32 bites alkalmazások végrehajtási sebességének optimalizálásáról a Microsoft IA32 Execution Layer gondoskodik.
Kulcsszavak: Fujitsu Siemens szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55