A DÉMÁSZ kiterjeszti az ORCHI Digitális Iroda használatát

forrás Prim Online, 2004. augusztus 25. 14:07
A dél-magyarországi regionális áramszolgáltató a DÉMÁSZ Rt., a számla-jóváhagyási folyamatának elektronikus alapokra helyezése után az ORCHI Digitális Iroda megoldás használatának éles üzemben való kiterjesztése előtt áll az iratkezelés és a beruházás-monitoring folyamataira. Az iratok elektronikus kezelésével nagyságrendekkel gyorsabbá, megbízhatóbbá válik a döntéshozatali folyamat a három megyében működő nagyvállalatnál.
A DÉMÁSZ Rt. az ügyfélkezelő és a vállalatirányítási rendszer kiépítése után, 2002 nyarán mérte fel a pénzügyileg leginkább kockázatos folyamatait, és ezek informatikai támogatásának lehetőségeit. Elsőként a számla-jóváhagyási folyamat elektronizálását tűzték ki célul, de már ekkor olyan megoldást kerestek, amely a későbbiekben kiterjeszthető az irat és dokumentumkezelés egészére. A szóba jöhető négy rendszer közül az ADM Informatikai Kft. fejlesztését, az ORCHI Digitális Irodát választották, amelyet a Smart-Data Kft szállított részükre.

A dél-magyarországi regionális áramszolgáltatónál 2003 márciusa óta működik a számlaigazolás, és ennek pozitív tapasztalatai nyomán 2004-ben az informatikai és a kereskedelmi területen megkezdődött az általános iktatás és iratkezelés elektronikus alapokra helyezése is. „Már a tesztüzem első heteiben világossá váltak a rendszer előnyei. Nagyságrendekkel felgyorsult az információhoz jutás folyamata, mivel egyetlen adatbázisban és azonnal látható minden irat és feljegyzés.” - számolt be az első tapasztalatokról Bunford Zoltán, a DÉMÁSZ Rt. projektvezetője.

Az iratkezelés mellett a beruházás monitoring folyamatát is biztonságosabbá, gyorsabbá fogja tenni az ORCHI Digitális Iroda. A három megyében több telephellyel rendelkező, mind földrajzilag mind hatáskörök szerint erősen tagolt szervezetben mindeddig nehézkesebb volt a beruházások követése. A közelmúltban lezárt fejlesztés eredményeképpen a beruházások adatait egy adatbázisban tárolja a DÉMÁSZ Rt., amely minden döntéshozó számára hozzáférhető és közvetlen on-line kapcsolatban áll az SAP rendszerrel.

Külön érdekesség a fejlesztés azon része, amely az SAP és az ORCHI kiváló együttműködését biztosítja, és amelyet használnak a számlaigazolásnál, beruházás követésnél és az alkalmazottak SAP HR moduljából lekérdezett adatokhoz kapcsolt digitális fényképeknél.
Az SAP-val való együttműködés mellett az ORCHI a Lotus levelezőrendszerrel is teljes mértékben kompatibilis.

A DÉMÁSZ Rt. a közeljövőben további szervezeti egységekre kívánja kiterjeszteni az ORCHI általános iratkezelési és ügyintézési folyamatait. Jelenleg folyamatban van az ArchiFM ingatlan-nyilvántartó rendszerrel a kapcsolat kiépítése, valamint tervezett a bevezetés előtt álló SAP ISU rendszerhez történő illeszkedés kialakítása.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59