Új, nagy felbontású Pentax digitális fényképezőgépek

Milkovits Gábor, 2004. augusztus 26. 18:01
A Pentax szeptembertől négy új Optio kompakt amatőr digitális fényképezőgéppel jelenik meg a piacon, köztük a 7 megapixeles képfelbontású Optio 750 Z-vel.

A másik három modell - az Optio S5 i, az Optio X és az Optio S 50-es - 5 megapixeles képek készítésére alkalmasak. Az összes új Optio készülék Secure Digital flashmemória formátumot használ a képek tárolására.

A 7 megapixeles Optio 750 Z ötszörös optikai zoom-mal ellátott lencsével rendelkezik és tízféle fotózási módban készíthetünk vele felvételeket. Ezen kívül az SD memóriakártya kapacitásától függően, nagy mennyiségű 640 x 480-as, másodpercenként 30 képkockás mozgókép rögzítésére is alkalmas, valamint kompatibilis a PictBridge alkalmazással ellátott nyomtatókkal.

Az Optio X 1,8 cm-es vastagságával a termékcsalád legkarcsúbb tagja. Érdekessége, hogy háromszoros optikai zoom-os lencséje kikapcsoláskor automatikusan visszahúzódik, illetve, hogy egy új funkció segítségével bizonyos beállításokat rögzíthetünk rajta a későbbi használathoz. Ezen kívül viszonylag nagyméretű, 2"-es színes LCD kijelzője van.

A szintén háromszoros optikai zoom-os Optio S5 i különlegessége a "Sport" funkció, amely megnövelt "zársebességével" kiváló pillanatfelvételek készítését teszi lehetővé, illetve a "Pan Focusing" alkalmazás, amely a fókusztávolságot optimalizálja a közeli és távoli felvételek között.

Az Optio S 50-essel 13 féle fotózási mód közül választhatunk, emellett pedig a készülék PictBridge kompatibilis és a színárnyalatok finomítására szolgáló A/D konverterrel is rendelkezik.

 

A Pentax a digitális fényképezőgépek áráról egyelőre nem nyilatkozott, így az valószínűleg majd csak a szeptemberi piaci megjelenéssel egy időben fog kiderülni.







Pentax Optio 750Z







Pentax Optio S50






Pentax Optio X

Kulcsszavak: Pentax kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50