A két hete használt Windows XP SP2-vel kevés a probléma

Zsadányi Pál, 2004. szeptember 4. 18:42
Miközben hamarosan itt lehet a magyar Windows XP SP2-es változat is, a sok helyen már több mint két hete használt új változattal szinte sehol nincs komoly probléma, hozta a Windows Client Update hírlevél.
A spamszűrés azért borsot törhet…

Az említett hírlevél első bekezdésében szereplő szöveg rögtön rámutat egy aknára, amennyiben megadja, hogyan kell elfogadtatni magát a – teljes nevén – Windows IT Pro Magazin Client Update hírlevelet a spamszűrővel, mert különben a regisztrált tagok is hiába várják a postaládájukba. Még szerencse, hogy a cikkíró a leveleit a Windows 2000 szerverén fogadja a kis otthoni hálózatában, nem egy frissített WXPSP2-n. Nos, a hírlevél engedélyezéséhez az engedélyezettek listájához az alábbi levélcímet kell hozzáadni: Windows_Client_UPDATE@list.windowsitpro.com. Ez, természetesen, itt csak mintapélda arra, hogy még a megszokottnak vélt dolgokat is újra kell majd gondolni a WXPSP2 bevezetése után. Ráadásul ez a módosítás igen hamar átkerül majd a Windows 2003 Server családba is (IE és Outlook Expressbe)!

Kétheti boldogság

David Chernicoff, a Client Update hírlevél szerkesztője kétheti alkalmazói tapasztalatait adja közre. A tényadatok a cikkírót nem teszik annyira elégedetté. 15 gépből vagy 3-nál volt probléma a frissítéssel, egy folyamatosan elkezdett újra töltődni (és safe módba sem volt hajlandó átmenni), egy pedig totálisan lefagyott. Az utóbbiakat vissza kellett állítani az SP1-es állapotra. Egyébként HP gépeken fordult elő, amit a cikkíró nem csodál. Mind a HP, mint az általa bekebelezett Compaq tudott igen elvarázsolt tulajdonságokkal felruházott gépeket a piacra tenni, amelyek csak spéci HP, illetve Compaq szoftverrel voltak etethetők. Gyökeresen aláásva a PC-k világméretű kompatibilitásáról alkotott elméleteket. Most a Microsoft megint izzadhat miattuk.

További rajzszögek

Az új, fordított filozófiájú tűzfal (mindent kizárunk inkább, nehogy baj legyen) több FTP kliensszoftvert diszkvalifikált. Az FTP-gyártók máris jelezték, hogy hamarosan elkészülnek az XPSP2 lelkületű FTP változataikkal. Ugyancsak problémák adódtak a hírfórumolvasókkal, bár nem a tűzfal miatt, hanem a .NET osztályok és a kernel változásai miatt. Azóta ezeknek a szoftvereknek is megjelent az XPSP2 tűrő változata. Vélhetőn lesz még több olyan szoftver, amelyet módosítani kell majd.

Az Office békésen tűri

Ugyanakkor az Office szoftvercsaládokkal nem talált semmi problémát Chernicoff, és másoktól sem hallott ilyeneket. Azért azt javasolja, hogy a széles körű telepítés előtt jól le kell tesztelni azokat a különböző konfigurációkat, amelyek egy cégnél előfordulnak. Az Office változatok estén az XPSP2 telepítése előtt az Office Update segítségével az Office-t is célszerű a legutolsó állapotra hozni!
Kulcsszavak: Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38