Máig tartott a Windows XP SP1 terméktámogatása

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 10. 08:05
A Microsoft keddtől megszünteti a Windows XP egyes szervizcsomagjával frissített operációs rendszerek terméktámogatását, így a frissítések a jövőben csak az SP2-es változatokhoz lesznek elérhetők.
A biztonsági szint emelésén dolgozó Microsoft mindig kiemelten fontosnak tartotta a nagyjavítások telepítését, és ez terméktámogatási rendszerében is megmutatkozik. A Windows XP eddig is már csak az SP1-es, vagy SP2-es szervizcsomagokkal volt automatikusan frissíthető, most a kör ez utóbbira szűkül le. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki szeretné letölteni az új javításokat, köztük a biztonsági frissítéseket, akkor ezt csak az SP2 telepítése után teheti meg a jövőben. A szoftvercég hozzáállása tulajdonképpen érthető, mivel az SP1-et még 2002 szeptemberében adták ki, az SP2 pedig 2004 szeptemberében jelent meg, tehát a frissebb is már két éves, ami a biztonsági megoldások világában rettenetesen nagy idő.

Az általunk futtatott verzió pontos beazonosításához a legegyszerűbb megoldás, ha az egér jobb fülével rákattintunk az asztal „Sajátgép” ikonjára, majd balfüllel a legalsó, tulajdonságok menüpontra, ezek után megjelenik az operációs rendszer névjegye, a legfrissebb Service Packel jelölésével együtt.
Kulcsszavak: security Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50