Meredeken nőtt a Microsoftra támadó vírusok száma

MTI Sajtóadatbank, 2004. szeptember 21. 10:03
A Microsoft Windows operációs rendszerét megcélzó új vírusok és férgek száma az idei esztendő első felében ötszörösére nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette a legnagyobb árbevételű számítógép-biztonsági társasága, a Symantec.

Az első félévben csaknem ötezer új Windows-vírust és -férget "jegyeztek be", tavaly ez a szám ezer körül alakult.

A Symantec szerint a vírusírók és a levélszemétküldők egyesítik erőiket, hogy kihasználhassák a rendkívül széles körben használt operációs rendszer sebezhetőségét.

A cég ezzel megismételte a MessageLabs biztonsági cég augusztusi figyelmeztetését. Jelentésében a MessageLabs azt állította, hogy az elektronikus levelekkel terjedő vírusok egyre összetettebbekké válnak, mert készítőik mind jobban együttműködnek azért, hogy okosabb termékeikkel pénzhez jussanak.

- Ez az első olyan jelentésünk, amelyben már a kereskedelmi motívum is megjelenik - hangsúlyozta Alfred Huger, a Symantec Corp. igazgatója. A jelek szerint a belépési kódok rosszindulatú feltörői egyre gyakrabban adják el az elérési lehetőségeket a levélszemétküldőknek, akik azután elárasztják a "meglékelt" számítógépet kéretlen üzenetekkel, reklámokkal, pénzt kérő felhívásokkal.

A Symantec elemzői arra is felhívták a figyelmet, hogy várakozásaik szerint egyre több vírus és féreg születik majd a Linux operációs rendszert használó, illetve a kézi készülékek megtámadására, mert azok egyre nagyobb körben használatosak.

Kulcsszavak: Windows vírus Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36