IDC Roadshow: az outsourcing szerepe a kelet-közép-európai régióban

forrás Prim Online, 2004. szeptember 23. 19:00
Az IDC 2004-es kelet-közép-európai Outsourcing Roadshow-ja szeptember 30-án Budapesten is fórumot teremt annak megvitatására, hogyan lehet maradéktalanul kiaknázni az informatikai és üzleti folyamatok kihelyezésében rejlő előnyöket.
A Corinthia Aquincum Hotelben megrendezendő konferencia résztvevői megtudhatják, miként kényszeríti rá az élesedő verseny a térség vállalatait arra, hogy minden erőforrásukat kulcsfontosságú üzleti tevékenységükre fókuszálják, és milyen lényeges szerepet játszhat ebben a folyamatban az erőforrás-kihelyezés, az outsourcing. A résztvevők az IDC mellett Magyarország legelismertebb outsourcing-szolgáltatói, a BT, a T-Systems és a Synergon Atos Origin szakértőinek előadásában is hallhatnak majd a témáról.

Magyarországon tavaly a (forintban kifejezett) 15 százalékos árbevétel-növekedést produkáló
outsourcing volt az informatikai szolgáltatószektor alig néhány bővülő szegmensének egyike. Ez az eredmény is jól érzékelteti, milyen gyors ütemben fut fel a kereslet az üzleti és informatikai folyamatok kihelyezése iránt, amely révén a vállalatok valamennyi belső erőforrásukat alapkompetenciáikra összpontosíthatják. Egyre többen bízzák alvállalkozóra üzleti tevékenységük egy részét, például a telefonos ügyfélszolgálat (a call center) üzemeltetését vagy a bérszámfejtést.

"A külső támogatás iránti bizalom kialakulásával és a projektek beindulásával párhuzamosan a magyar szervezetek is mind jobban felismerik majd belső folyamataik tényleges költségeit, ami tovább élénkíti az érdeklődést az outsourcing iránt" - mutatott rá Komáromi Zoltán, az IDC Magyarország kutatási vezetője. "Ráadásul az outsourcing-szolgáltatók segítségével lebonyolított projektek hazánkban is felgyorsítják az új szolgáltatások és technológiák
megjelenését. Ahogy a szolgáltatások végfelhasználói megtanulják kialakítani az optimális egyensúlyt a kiadások kézben tartása, a belső irányítás és a külső támogatók bevonása között, új professzionális színvonalú kapcsolatok születnek a magyar piacon."

Pontosan ezért választotta az IDC az Outsourcing Roadshow következő állomásául Budapestet. A
rendezvény sorra veszi az új módszereket, stratégiákat, és körüljárja a magyarországi végfelhasználói szervezetek szükségleteinek kielégítésére leginkább alkalmas outsourcing-filozófiákat. Az előadók áttekintést adnak az erőforrás-kihelyezés szakmai hátteréről
és elemeiről, és annak potenciális előnyeit is felvázolják.
Kulcsszavak: outsourcing konferencia IDC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55