Új médiatovábbító protokollt mutat be a Microsoft

Milkovits Gábor, 2004. szeptember 25. 21:21
A Microsoft bejelentette, hogy a szeptember 28. és október 3. között megrendezésre kerülő kölni Photokina 2004 kiállításon új, a digitális képi tartalmak kezelését megkönnyítő Windows XP-alapú technológiákat fog bemutatni, köztük új protokollját, az MTP-t is.
Az MTP ("Media Transfer Protocol") jelentősen megkönnyíti a digitális médiatartalmak, például fényképek vezetékes vagy vezeték nélküli továbbítását a Windows számítógépekre, és egyben leveszi a készülékgyártók válláról a vezérlőprogramok telepítésének terhét. A Microsoft az alkalmazás fejlesztéséhez jelentős támogatást kapott a digitális fényképezésben érdekelt vállalatoktól, csakúgy, mint a Service Pack 2 részeként már hozzáférhető, hasonló funkciót betöltő WCN ("Windows Connect Now") esetében. A Canon a Microsofttal közösen tett nyilatkozatában bejelentette, hogy a jövőben MTP alkalmazással látja el vezeték nélküli kapcsolatra képes fényképezőgépeit, a Nikon pedig egyes készülékeivel a kölni kiállításon demonstrálni is fogja a technológia előnyeit és a benne rejlő lehetőségeket.

A szoftveróriás a jelenleg forgalomban lévő, FTP ("File Transfer Protocol") adatátviteli protokollt használó készülékek tulajdonosaira is gondolva egy PowerToy elnevezésű alkalmazást is kifejlesztett, amely ideiglenesen leegyszerűsíti a Windows XP konfigurációját, és ezáltal megkönnyíti a képi tartalmak kezelését, amikor a digitális fényképezőgépet a PC-re csatlakoztatják. A program előzetes verziója CD-n szintén bemutatásra kerül és beszerezhető lesz majd a Photokina 2004 kiállításon, míg a teljes felhasználói változat néhány hét múlva lesz letölthető a Microsoft honlapjáról, ingyenesen.
Kulcsszavak: Windows XP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38