Az SAP nyílt vitát kezdeményez az RFID-ről és az adatvédelemről

forrás Prim Online, 2004. szeptember 28. 14:52
Az RFID-alapú üzleti alkalmazások vezető szállítója párbeszédet javasol az adatvédelmi szervezetek, az informatikai cégek, a politikai csoportok és az üzleti világ képviselői között az ígéretes új technológiáról.
Az SAP nyílt és nyilvános vitát kezdeményez a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) alkalmazásának előnyeiről és hatásairól. Az SAP RFID-technológia iránti elkötelezettségét tovább erősítő vitasorozat az érintettek közötti párbeszéd ösztönzésével próbálja eloszlatni a tévhiteket, tisztázni a véleménykülönbségeket és előmozdítani a közös álláspont kialakítását. A vitasorozat első rendezvényére tegnap került sor a vállalat berlini irodájában, vezető üzletemberek és politikai személyiségek részvételével.

Az RFID-adatokat az üzleti alkalmazásokkal összekapcsoló megoldások fejlesztésében piacvezető SAP a kezdeményezés keretében szeretne megoldást találni azokra az adatvédelmi problémákra, amelyek jelenleg akadályozzák a rádiófrekvenciás azonosítás széles körű elterjedését és ennél fogva a technológia továbbfejlődését is. A következő hónapokban a vállalat több RFID-fórumot is szervez az adatvédelmi szervezetek, az informatikai cégek, a különféle politikai csoportok, valamint az ágazat és az üzleti világ képviselői számára. Ezekre a rendezvényekre fontos szakmai események - pl. a Chicagóban 2005. március 7. és 10. között sorra kerülő National Manufacturing Week, vagy a 2005. március 10.-től 16.-ig tartó hannoveri CeBIT 2005 - alkalmával kerül majd sor.

A kezdeményezés részeként az SAP külön webfórumot indít az RFID-technológiával kapcsolatos kérdések megvitatására "SAP Community Web Forum" néven. A 2004. októberétől élő on-line fórumot felkereső ügyfelek, szállítók és más látogatók együttműködhetnek aktuális problémáik megoldásában és megoszthatják egymással tapasztalataikat. Míg az RFID üzleti előnyeit tekintve általában széles körű az egyetértés az egyes ágazatok szereplői között, némelyek attól tartanak, hogy az új technológia sértheti a magánszférát. Az adatvédelmi szervezetek szerint az RFID túlságosan is kiszolgáltatja a vállalatoknak fogyasztóik személyes adatait, míg a technológia hívei azzal érvelnek, hogy az RFID elsősorban termékadatokkal dolgozik, a személyes adatok gyűjtéséhez pedig a cégeknek meg kell szerezniük a fogyasztók kifejezett és szabad beleegyezését. Az SAP tisztában van vele, hogy az RFID-technológiában érintett feleknek a szabványosítási testületek munkájának támogatásán túl is mindent meg kell tenniük az egyértelmű RFID-szabványok, valamint a világos fogyasztó- és adatvédelmi normák megteremtéséért.
Kulcsszavak: RFID adatvédelem security SAP

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14