A Fujitsu Siemens "zöld" PC-je

forrás Prim Online, 2004. október 13. 14:10
A Fujitsu Siemens Computers is részt vett a szeptemberben megrendezett berlini Electronics Goes Green (EGG) 2004 konferencián, ahol 500 kutatási és technológiai szakember vitatta meg egymással a fenntartható informatikai fejlődés kérdéseit. Európa vezető IT berendezés-szállító vállalata a rendezvényen bemutatta integrált környezetvédelmi koncepcióját és új Green PC termékcsaládját. A 2000 óta minden évben megrendezett EGG konferenciát a berlini Fraunhofer Megbízhatósági és Mikrointegrációs Intézet és a Berlini Műszaki Egyetem Mikroperiféria Kutatóközpontja szervezi.
A professzionális SCENIC E Green PC, SCENIC W Green PC és CELSIUS M430 Green munkaállomás bevezetésével az ágazatban a Fujitsu Siemens Computers elsőként kínál környezetbarát számítógépeket a normál PC-kre jellemző áron. A vállalat fejlett, ólommentes forrasztási eljárása 12-ről 3 grammra csökkenti az alaplapban található ólom mennyiségét. A környezetbarát technológia alkalmazása kiemelkedően fontos a Fujitsu Siemens Computers számára, ezért alaplapgyártó gépsorait több mint 600 000 eurós beruházással továbbfejleszti, amelyek így az ágazat legfejlettebb, általános PC-k készítésére szolgáló rendszerei. Jelenleg a vállalatnál készülő alaplapok egynegyede „zöld” alaplap.

A Fujitsu Siemens Computers felismerte, hogy a környezetbarát technológia következetes alkalmazása az innováció mellett a gyártási költségek csökkentését is elősegíti. Az ellátási lánc környezetbarát szemléletű optimalizálása önmagában több mint 2 millió euró megtakarítást hozott a vállalatnak.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36