Új Microsoft karóra a Swatchtól

Milkovits Gábor, 2004. október 21. 22:17
A Microsoft és a Swatch Észak-Amerikában új vezeték nélküli funkciókkal ellátott karórát dobott piacra, amely kétszer annyi kommunikációs csatornával rendelkezik, mint a korábbi modellek.
A Paparazzi fantázianevű szerkezetek szabadon igénybe vehető ultrarövid-hullámú rádiófrekvenciát használnak az adatokhoz való hozzáférésre. A karórák tulajdonosai a Microoft MSN Direct szolgáltatásán keresztül többek között hírekhez, illetve részvényárfolyamokkal vagy időjárással kapcsolatos információkhoz, a Time Out kiadóvállalat adatbázisából pedig helyi programajánlókhoz és sztárhírekhez juthatnak. A fenti ingyenes csatornák mellett évi 40 dolláros előfizetési díjért részletesebb időjárási adatok, személyre szabott hírszolgáltatás, sport- és üzleti hírek, horoszkópok és hasonlók is elérhetők, a 60 dolláros éves előfizetést választók pedig ezen felül gyors üzeneteket és emlékeztetőket is kaphatnak órájukra Outlook Express szoftverrel ellátott PC-jükről.

Az új Swatch Paparazzival együtt immár 12 Microsoft karóra van forgalomban, amelyek mindegyike meglehetősen nagyméretű és férfias formatervezésű, tekintettel arra, hogy el kell férnie bennük a rádióvevő antennának. Ráadásul úgy tűnik, egyelőre nem érkezett el az ideje a telefonos funkcióval ellátott „Dick Tracy” jellegű modelleknek, mivel ezek a jelenlegieknél nagyobb teljesítményű kisméretű csipeket igényelnének. A vízálló, lítium-ion újratölthető lítium-ion akkumulátorral ellátott Swatch Microsoft karóra 150 dollárért kapható az Egyesült Államokban és Kanadában, az európai piacon való megjelenés időpontja azonban egyelőre még bizonytalan, habár szerepel a két cég tervei között. A legolcsóbb Fossil Microsoft-alapú karóra egyébként 129, a legdrágább Tissot szerkezet pedig 725 dollárba kerül.
Kulcsszavak: Microsoft óra

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36