RAD: Gigabit Ethernet átvitel STM-1 (OC-3) összeköttetéseken

Kovács Attila, 2004. október 26. 13:45
A Telecom Izrael kiállításon mutatja be azt az új, RIC-155 jelű eszközét a RAD Datacom cég, amely Gigabit Ethernetes forgalom költséghatékony átvitelét teszi lehetővé STM-1 (OC-3) összeköttetéseken.
Az elmúlt néhány évben mind az országos (WAN), mind a városi (MAN) hálózatok adatforgalma jelentősen növekedett. A helyi hálózatokban (LAN) való széles elterjedtsége, a skálázhatósága, egyszerűsége és a költséghatékonysága miatt az Ethernet az adattranszport fontos technológiájává nőtte ki magát.

"Annak ellenére, hogy már kis számban létesültek következő generációs hálózatok, a hagyományos infrastruktúra uralja a ma távközlését" - jelentette ki Ramon Horkany, a RAD RIC-155 GE termékmenedzsere. Hozzátette: "a RIC 155GE a legegyszerűbb és a leggazdaságosabb módja annak, hogy Gigabit Ethernet forgalmat vigyenek át STM-1 hálózaton, amelyet elsősorban a hagyományos távközlés beszédátvitel igényeire fejlesztettek ki."

A RIC-155GE az alkalmazások széles körét támogatja azáltal, hogy a 1000 Mbps sebességű Ethernet forgalmat STM-1/OC3-C VC4 konténerekbe "csomagolja", biztosítva ez által az STM-1/OC-3 átviteli kapacitás legjobb kihasználását. Ezzel a képességgel a nagyvállalati hálózatokban elkerülhető a költséges router interfészek, vagy ATM berendezések alkalmazása, amely forint százezrek megtakarítását teszi lehetővé a felhasználó számára.

A könnyű üzembe helyezés (csak csatlakoztatást és bekapcsolás igényel) és az egyszerű használat lehetővé teszi a minimális oktatás melletti gyors telepítést és az olcsó üzemeltetést. A berendezések központi menedzselhetőségét SNMP menedzsment biztosítja. A ConfiguRAD Web-alapú alkalmazás révén az eszköz egyszerűen konfigurálható.

Az eszközöket a hivatalos hazai RAD-disztribútor LANeX Kft. jóvoltából máris alkalmazzák magyar felhasználók.
Kulcsszavak: RAD Datacom hálózat

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36