Felhasználóbarát védelem Linux/Unix szerverekre

forrás Prim Online, 2004. október 28. 18:20
A Kaspersky Labs bemutatta a Kaspersky Anti-Virus 5.0 for Sendmail with Milter API kereskedelmi változatát. A termék a Linux/Unix szerverek levélforgalmának védelmét látja el.
A Kaspersky Anti-Virus for Sendmail with Milter API együttműködik a Sendmail programmal, és a Sendmail Content Management (Milter) API-ját is támogatja. Ez a felület külső alkalmazások számára biztosít hozzáférést a Sendmail által feldolgozott levelekhez, és lehetővé teszi az üzenetek tartalmának és metaadatainak további feldolgozását és módosítását.

A szoftver a vírusfertőzések lehetséges forrásainak teljes körű ellenőrzéshez a teljes bejövő és kimenő levélforgalmat elemzi. Gyorsan és hatékonyan ártalmatlanítja a vírusokat, megakadályozva azok továbbterjedését a rendszerben.

A termék fejlesztésekor nagy hangsúlyt fektettek a felhasználóbarát kialakításra. A program előre definiált vírusvédelmi beállításokat kínál, a rendszergazda által választott konfigurációtól függően a teljes üzenet vagy annak egyes részei - fejléc, szövegtörzs vagy mellékletek - is ellenőrizhetők. Különleges biztonságot nyújt a levélforgalom további szűrése név, MIME típus (csatolt fájlok) és a dekódolt melléklet mérete alapján.

A Kaspersky Anti-Virus for Sendmail with Milter API nem csak védi az elektronikus kommunikációt, hanem annak integritását is biztosítja. Minden levélről másolat készül olyan műveletek előtt, amelyek az elküldött e-mail elutasítják, blokkolják vagy módosítják. Így az eredeti levél bármikor visszaállítható.
Kulcsszavak: Linux Kaspersky Lab

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38