Websense védelem a nulladik napi veszélyforrások ellen

forrás Prim Online, 2004. november 15. 11:15
A Websense cég a "Websense Real-Time Security Updates" révén most valós idejű védelmet kínál ügyfeleinek a fokozódó biztonsági kockázatok ellen, ideértve a rosszindulatú mobilkódokat, trójai falovakat, jelszóhalászokat (phising).
A Websense Real-Time Security Updates a gépeken futtatható engedély nélküli alkalmazásokat - például spywareket, azaz kémprogramokat - kiküszöbölő Websense Client Policy Manager (CPM) és a rosszindulatú honlapokat osztályozó és blokkoló Websense Security PG adatbázisai számára kínál automatikus letöltéseket. A CPM az egyes szervezetek számára lehetővé teszi olyan automatikus szabályok létrehozatalát, melyek gátolják, hogy az alkalmazottak nem engedélyezett alkalmazásokat futtassanak, a Security PG pedig hasonló lehetőséget kínál a vélhetően rosszindulatú programkódokat (pl. spywareket) tartalmazó weblapok, csakúgy, mint a megtévesztő vagy jelszóhalász - bizalmas információk megszerzésére törekvő - oldalak ellen.

A Websense Enterprises v5.5 három ponton nyújt védelmet napjaink változatos internetes veszélyei ellen: az internet-kijáratnál, a belső hálózaton, és a munkaállomásokon. A Websense Enterprise v5.5 egyesíti az alkalmazotti internet-menedzsment piacán fellelhető szabadalmaztatott fejlett internet szűrési opciókat, a fokozott mobil-biztonságot valamint a legpontosabb és legfrissebb adatbázist. A szoftver legújabb verziója megbízható megoldást kínál az egyes szervezeteknek hálózatuk, szellemei tulajdonuk és alkalmazottaik további védelmére az online veszélyek ellen.

A Websense Enterprises v5.5 legfontosabb újdonságai

Real-Times Security Updates

Főbb sajátságai:

Weblap szintű valós idejű védelem: ahogy a Websense laborja érzékeli, hogy a biztonságosnak minősített weblap rosszindulatú kódokkal fertőződött meg vagy más okból veszélyessé vált, a Security PG és a Real-Time Security Updates perceken belül blokkolja az adott lappal való kapcsolatot.

Alkalmazás szintű valós idejű védelem: egy-egy új trójai faló, vírus vagy egyéb rosszindulatú alkalmazás felbukkanásakor a CPM és a Real-Time Security Updates azonnal letiltja a kérdéses alkalmazások futtatását a számítógépeken és a laptopokon.

Automatikus frissítés: minden egyes ügyfél-szervezet helyi adatbázisa a veszély felfedezését követően pár percen belül automatikusan frissítődik - nincs szükség a rendszergazdák vagy technikusok beavatkozása. Ha egyszer a Real-Time Security Updates-et egy kattintással már aktiváltuk, a program emberi beavatkozás nélkül biztosít azonnali védelmet.

Mobilbiztonság


A felhasználóknak az internet ugyanazon veszélyeivel kell számolniuk, akár a védett hálózaton belülről, akár mobiltelefonjukon keresztül (pl. útközben) csatlakoznak a világhálóra. Aszerint, hogy a felhasználó felcsatlakozott a hálózatra vagy sem, a Websense Client Policy Manager v5.5 szigorúbb szabályokat léptet életbe az alkalmazott laptopján. A rendszergazda például engedélyezheti az Instant Messaging alkalmazások használatát a munkahelyen, miközben ezeket letiltja a felhasználó számára otthon vagy útközben.

Microsoft XP Service Pack 2

A Websense Client Policy Manager v5.5 teljesen kompatibilis a Microsoft legújabb javítócsomagjával. A Microsoft által beépített személyes tűzfal védi a laptopot a hálózatról érkező nemkívánatos üzenetektől. A Websense Client Policy Manager ezt kiegészítve a kimenő forgalmat is védi a rosszindulatú alkalmazásoktól.

Magas szintű pontosság és rugalmasság

A képkeresők szűrési lehetőségei: a cégek általában engedélyezik a webes képkeresők használatát, jóllehet még a legártalmatlanabb keresés is eredményezhet nem helyénvaló képeket. A Websense Enterprise v5.5 a legismertebb képkeresők tartalomszűrőinek hatékonyságát fokozó globális beállításokat is tartalmaz. A támogatott képkeresők listája a Websense Master Database-hez kötődik, az új képkeresők támogatását egy könnyű és automatikus letöltési folyamat keretében biztosíthatjuk.

Igény szerint alakítható veszélyességi osztályok: a Websense minden új URL-t automatikusan kategorizál a központi adatbázisában (Master Database) és lehetővé teszi, hogy a szervezetek minden adatbázis kategóriára a saját szabályaikat léptessék életbe.

Szélesebb körű infrastruktúratámogatás


A Websense Enterprise több mint 30 alkalmazást integrál; egyben, beágyazva vagy önállóan is telepíthető biztonsági és hálózati termékek széles választékával - tűzfalakkal, proxy szerverekkel, aktív hálózati eszközökkel (switch, router, stb.), célhardverekkel, címtárszolgáltatókkal és hálózat-menedzsment megoldásokkal - együtt.
Kulcsszavak: Websense security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36