A Check Point a végponti biztonságra koncentrál

forrás Prim Online, 2004. november 15. 11:55
A Check Point bejelentette határvédelmi, belső és webbiztonsági stratégiája legújabb elemét, a Total Access Protection (TAP) végponti biztonsági kezdeményezést. A TAP voltaképpen egy olyan keretrendszer, mely "kikényszeríti" a biztonsági házirendek alkalmazását. A keretrendszer által minden számítógép védetté válik a hackerek célzott támadásai, a kémprogramok, illetve a rosszindulatú kódokkal szemben.
A vállalat TAP biztonsági kezdeményezésének következő lépcsője az lesz, amikor az iparág első, teljesen megbízható behatolásellenes védelmi megoldását nyújtják majd a végponti számítógépek számára. A TAP kezdeményezés által a vállalkozások számára lehetővé válik minden hálózatra-kapcsolt PC védelme - függetlenül a helytől, a csatlakozó személytől, vagy a csatlakozás módjától -, egységes távoli hozzáféréssel, végponti biztonsággal, behatolás-ellenes védelemmel, illetve a biztonsági házirendek betartásának kikényszerítésével. A Check Point Application Intelligence, valamint a Malicious Code Protector technológiák révén a cég állítása szerint a Check Point az egyetlen olyan végponti, behatolás-elleni védelmet biztosítja, amely megfelel a felhasználók igényeinek a gyors és egyszerű telepítésre vonatkozóan. Ezen egyedi technológiák különösen hatékonyan alkalmazhatók a végpontok védelme tekintetében. A versenytársak már meglévő megoldásaival ellentétben itt nincs szükség a komplex szabály-definíciókra, amely miatt akár hónapokig tarthat a telepítés.

A TAP nem csak megerősíti, hanem ki is kényszeríti a biztonsági házirendek alkalmazását a vállalatokon belül, mivel kiterjeszti a Check Point Integrity (a vállalat végponti biztonsági megoldása) megoldással illetve Check Point határvédelmi, belső és webbiztonsági kínálatába tartozó más megoldásokkal, mint például a VPN-1 Pro, az InterSpect vagy a Connectra történő együttműködést.

A TAP kezdeményezés következő jelentős lépcsőfoka a 2004-es év negyedik negyedévének végére várható. Ekkor egy olyan átfogó megoldás kerül bemutatásra, amely csökkenti a végponti kockázatok előfordulásának lehetőségét, mindezt alacsony üzemeltetési költségek mellett. Ezen egységesített megoldás biztosítja majd a végponti biztonságot, a biztonsági házirendek végrehajtását, a behatolás elleni védelmet, illetve a biztonságos távoli hozzáférést.
Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14