Új generációs Primergy S2 szerverek a Fujitsu Siemenstől

forrás Prim Online, 2004. november 16. 13:40
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, torony illetve rackbe szereheltő Dual Intel Xeon Extended Memory 64T technológiával ellátott Primergy S2 szervereit. A termékek kimagasló teljesítményt és nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a rendszergazdáknak a szerverfarmok kiépítéséhez, ugyanakkor alkalmazásaik értékállóságáról és a szerverfelügyelet egyszerűsítéséről is gondoskodnak. Európa vezető számítógépgyártó vállalata az elsők között alkalmazza az Intel Extended Memory 64 technológiát (EM64T) támogató kétprocesszoros Xeon platformját, amely a 32 és 64 bites alkalmazások futtatását egyaránt támogatja. A „cool-safe” innovatív hűtési technológia még a legsűrűbb rackekben is képes megnövelni a rendszerek hasznos élettartamát. Az új szerverek sokféle felügyeleti eszközt kínálnak a rendszergazdák munkájának megkönnyítésére.
Az új torony (TX200 S2/TX300 S2) és rackbe építhető (RX200 S2/RX300 S2) Primergy modellek maximálisan megfelelnek a nagy teljesítmény és a megbízhatóság ötvözetét kereső kis- és középvállalatok igényeinek. Emellett az olyan rugalmas szervertelepek létrehozását is gazdaságossá teszik, amelyek igazodnak napjaink IT-infrastruktúráinak változó szükségleteihez.

A 64 bites technológia fokozódó térhódítása az új IT-rendszerek beszerzésekor szükségessé teszi a további bővítési lehetőségek mérlegelését. Az új generációs Primergy S2 szerverek rendszergazdái szabadon dönthetik el, mikor és hogyan kívánják kihasználni a 64 bit nyújtotta előnyöket. Mind a négy szerver támogatja az Intel legújabb, 64 bitre felkészített Xeon EM64T technológiáját, így a 32 bites és a 64 bites alkalmazásokat is problémamentesen futtatja. Segítségükkel a vállalat saját tempójában, maximális beruházás-védelem mellett állhat át a 64 bites technológiára.

Mivel rendszerfelügyeletkor igen lényeges szempont, hogy leállás nélkül is könnyedén megoldható legyen, az új szuperszervereket számos, üzem közben cserélhető egységgel látták el. Jellemzőik a redundáns és hot-plug elemek, (pl. leállás közben cserélhető lemezek, memória- és tápegységek, PCI-X kártyák, redundáns ventillátorok, hot-spare memória) illetve beágyazott RAID 5 támogatás, és redundáns Dual LAN garantálják a folyamatos működést és az alkalmazások legmagasabb szintű rendelkezésre állását. A szerverek csomagjában a távfelügyeleti funkciókat nyújtó Primergy ServerView Suite szoftvercsomag is megtalálható. Ezek a funkciók minimalizálják a hibaelhárításra fordított időt, és az üzleti működés szempontjából kritikus IT-infrastruktúra távüzemeltetésének költségeit. Az új rendszerek időben és térben korlátlan, rugalmas felügyelethez és rendkívül alacsony teljes rendszerköltséghez (TCO) juttatják üzemeltetőiket.

Az optimális IT-környezet kiépítését szolgáló TRIOLE stratégia sikerét újfent igazoló modellek rugalmasan bővíthető, nagy teljesítményű toronyként, vagy adatközpontos használatra tervezett, gazdaságos helykihasználású rackes kivitelben rendelhetők.

A torony modellek


A rugalmasságot és bővíthetőséget szem előtt tartva megtervezett Primergy TX200 S2 és TX300 S2 tornyok az üzleti szükségletekkel párhuzamosan bővíthetők - ami hatalmas előny és könnyebbség a változó vagy növekvő terheléssel dolgozó vállalatoknak. Bőséges kapacitást kínálnak az üzleti tevékenységek körének bővítéséhez, így igazán értékálló beruházást jelentenek gazdáiknak. Az új TX modellek bevált adatközpont-technológiája mind az alaptevékenységhez tartozó üzleti alkalmazások, mind pedig az üzletmenet szempontjából kritikus távoli helyszínek szükségleteit maximálisan kielégíti. Mivel a vállalati infrastruktúrában gyakran kerül sor konszolidációs változtatásokra, a csomag - a még nagyobb beruházásvédelem érdekében - univerzális torony-rack átalakító készletet is tartalmaz. (A készlettel a torony-konfiguráció rackbe illeszthető rendszerré alakítható.) A könnyen kezelhető és felügyelhető szerverek kialakítását már két szakmai díjjal is jutalmazták: Red Dot Award 2003 és IF Award 2004.

A rack-modellek


A rackes rendszerű Primergy RX200 S2 és RX300 S2 modellek tökéletesen használhatók az adatközpont-infrastruktúra költségeinek lefaragását célzó TRIOLE stratégia gyakorlati megvalósítására. Fokozzák a struktúra átláthatóságát, és lehetővé teszik a beruházásban rejlő előnyök maximális hasznosítását. A rack-szerverek karcsú, helytakarékos háza egy teljes funkcionalitású szerver kapacitását rejti. Még az egységnyi magasságra jutó kiváló teljesítménynél is fontosabb azonban az új rendszerek rendkívül egyszerű felügyelete, amely minimalizálja a költségeket és fokozza a működési hatékonyságot. Az új RX szerverek támogatják a központilag telepített és vezérelt adatközpont-szerverfarmok létrehozását.

A vállalatok magas szintű üzletmenet-folytonosságot várnak el adatközpont-szolgáltatóiktól. A Primergy RX modellek beépített hibatűrő funkciói maximálisan megfelelnek a folyamatos működés kívánalmainak. Ezeknél a szervereknél a nagy teljesítmény, a bővülő helyi adatvolumen és a folyamatos üzleti szolgáltatás sem megy a kapacitás rovására, és ezzel együtt igen gazdaságosan képesek kihasználni az adatközpontban rendelkezésre álló helyet. A kompakt rack-szerverek 1,8 terabájtnyi adat helyi tárolására alkalmasak.
Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55