Az Oracle rendszeres negyedéves biztonsági patcheket vezet be

forrás Prim Online, 2004. november 20. 12:12
Az Oracle új menetrendet vezetett be a biztonsági patchek közzétételére. A 2005-től induló szolgáltatás keretében negyedévenként rendszeresen elérhetővé teszi a kritikus programjavításokat.
A gondosan integrált programjavításokból álló átfogó frissítések hatékonyabb megoldást nyújtanak az Oracle-szoftverek sebezhető pontjainak kiküszöbölésére, és a következő szoftverek patcheit tartalmazhatják: Oracle Application Server, Oracle Database, Oracle E-Business Suite, Oracle Enterprise Manager és Oracle Collaboration Suite. Az Oracle a frissítéseket az összes ügyfélnek egyszerre teszi elérhetővé MetaLink nevű támogatási webhelyén. A jövő évre ütemezett megjelenési időpontok: január 18., április 12., július 12. és október 18.

A programjavítások negyedéves ütemezésű kibocsátása megfelel az Oracle ügyfelek igényeinek, és három fő területen jelent előnyt. A konfigurációkezelés tervezhetővé válik, és nem kell hirtelen, "meglepetésszerűen" bejelentett patchekre felkészületlenül reagálni. A tervezett időpontok távol esnek az olyan csúcsidőszakoktól, amikor általában nincs idő a frissítések végrehajtására - például számos vállalatnál nem megengedett a rendszerek frissítése a negyedév végén, amikor a könyvelési zárás folyik. Emellett a kritikus programjavítások egyetlen jól integrált és alaposan letesztelt csomagban való közzététele csökkenti a rendszerkarbantartás költségeit, és a fontos sebezhetőségeket "egy csapással" kivédhetővé teszi.
Kulcsszavak: security Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55