Megatrend: biztonsági projekt a Paksi Atomerőműnél

Kovács Attila, 2004. november 22. 13:33
A Megatrend 2000 mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az rt. szerződést írt alá a Paksi Atomerőmű Rt.-vel (PA Rt.), amelynek értelmében a Megatrend biztonsági auditot végez az Rt-nél, majd bevezeti saját fejlesztésű iSeeSec adatbiztonsági audit rendszerét. A bevezetés célja a Paksi Atomerőmű ügyviteli informatikája adatbiztonságának korszerűsítése, a társaság információvédelmi törekvéseinek támogatása.
A tevékenység minden szintjét és funkcionális területét ma már szoftverek támogatják az Atomerőműnél, az értéket képviselő információk elektronikus formában keletkeznek, és menedzselésük is ezekkel a rendszerekkel történik. Szükségszerű tehát az adatbiztonsági kérdéskör folyamatos újragondolása, és kiemelten fontos az intellektuális tőke védelmi mechanizmusainak korszerűsítése. „Védelmi kérdések merülnek fel az élenjáró technológiai megoldások alkalmazása kapcsán, az internet, az e-mail, és a mobil eszközök beépülése pedig új kihívások elé állítja mind a szabályozási hátteret, mind a szabályok betartatásáról gondoskodó humán és műszaki támogatást," - mondta Szentgyörgyi Zsolt, a PA Rt. informatikai főosztályvezetője.

A paksi IT biztonsági projekt további információi: a projekt ez év októberében indult és időtartama 7,5 hónap; a projekt szakaszai: koncepció-készítés, iSeeSec bevezetése, információk elemzése, értékelő jelentés készítése; a projekt értékének a nagyságrendje 100 millió forint; a projekt főleg az üzleti adatok védelmére irányul és kiterjed az Oracle, SAP R/3, Microsoft rendszerek mellett mintegy 140 egyedi helyi alkalmazással kapcsolatos informatikai védelemre is.
Kulcsszavak: Megatrend security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50