Új biztonsági megoldások otthoni felhasználók, kisvállalatok és szakemberek számára

forrás Prim Online, 2004. november 25. 11:59
A Panda Software piacra dobta új biztonsági megoldásait, a Titanium Antivirus 2005-öt, a Platinum Internet Security 2005-t és a TruPrevent Personal 2005-öt.
Ezeket a szoftvereket az otthoni felhasználók, a kis vállalatok és szakemberek igényeinek kielégítésére fejlesztették ki, hogy védelmet nyújtsanak minden típusú internetes fenyegetés ellen, beleértve az ismeretlen vírusokat és betolakodókat is.

Mivel az internetes fenyegetések egyre gyorsabban terjednek, a felhasználóknak és az antivírus gyártóknak egyre gyorsabban kell reagálni a vírusokra azok terjedésének elkerüléséhez. Az olyan férgeknek, mint a Sasser, Mydoom, Blaster vagy SQLSlammer néhány perc alatt számítógépek ezreit sikerült megfertőzniük. Ezzel bebizonyították, hogy az új típusú kártevők az emberi reakciónál sokkal gyorsabban terjedek. A problémát súlyosbítja az olyan támadások növekvő tendenciája is, melyek más technikákat használnak ki, mint például a biztonsági réseket, puffer túlcsordulást stb. A probléma megoldásához a biztonsági rendszereknek meg kell előzniük a problémát. Fel kell ismerni és blokkolni a fenyegetéseket, még mielőtt megpróbálnak bejutni vagy elhagyni a számítógépet.

Panda Software számos évet töltött a megoldás fejlesztésével, melynek eredménye az új TruPrevent technológia. Ez a technológia radikális változást hoz az internetes fenyegetések elleni harcban. Az eddigi felbukkant vírusokra való utólagos reagálás helyébe lépett a támadások megelőzlésre alkalmas új technológia. Így képes blokkolni az új generációs vírusokat, mint például a Sasser vagy a Mydoom, melyek rendkívül gyorsan fertőzték meg számítógépek ezreit.

TruPrevent technológia a hagyományos heurisztikus keresés képességét messze meghaladja. A TruPrevent technológia a futó folyamatok vagy programok viselkedését vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy nem a fertőzés jelei alapján ismeri fel a vírust, hanem a folyamat által végrehajtott műveletsor hatása alapján, amint a folyamat elkezd a memóriában futni. Ennek köszönhetően magasabb biztonsági szint érhető el. Így ha egy folyamatot veszélyesnek ítél, a TruPrevent technológia megakadályozza például, hogy kifelé kommunikáljon vagy lefusson, megakadályozva ezzel a vírus terjedését.

A számítógép minden típusú internetes fenyegetés elleni védelméhez a Titanium Antivirus 2005 és a Platinum Internet Security 2005 tartalmazza az új TruPrevent technológiát is. A TruPrevent Personal 2005-öt olyan végfelhasználók számára fejlesztették, akik más gyártó (nem Panda Software) antivírusát használják és második védelmi vonalat is szeretnének.

Platinum Internet Security 2005

A Platinum Internet Security 2005 védelmet biztosít a kis vállalatok és szakemberek számára vírusok, férgek, trójaiak, hackerek, kémprogramok, kéretlen reklámüzenetek és tárcsázó eszközök ellen. A TruPrevent technológiának köszönhetően felismeri az ismeretlen vírusokat és betolakodókat is.

Platinum Internet Security 2005 automatikusan vizsgálja a bejövő és kimenő e-maileket, fájl letöltéseket és a látogatott web oldalakat. Ultrafast scan engine-je alaposan, minimális rendszer erőforrás igénybevétellel vizsgálja át az információkat. Ezt kiegészíti a SmartClean2 technológia a kártevők okozta károk helyreállítására. A legutolsó generációs személyi tűzfalnak köszönhetően, a Platinum Internet Security 2005 távol tartja a hackereket és az általuk használt kártevőket, erőddé alakítva a számítógépet minden IT fenyegetéssel szemben.

A Platinum Internet Security 2005 kémprogramok elleni technológiával védi a felhasználók adatait, blokkolva az olyan programokat, melyek a felhasználók Internetes szokásait fürkészik kéretlen üzenetek küldése vagy bizalmas adatok ellopása céljából. Sőt mi több, semlegesíti a tárcsázó programokat, melyek átirányítják a modemes kapcsolatot emelt díjas számokra a
felhasználó beleegyezése nélkül. Ráadásul hatékony spamszűrő rendszere automatikusan blokkolja a bejövő, nem kívánatos leveleket és webtartalom-szűrője a felhasználó számára nem megfelelő vagy időpocsékoló webtartalom-hozzáférést akadályoz meg.

Titanium Antivirus 2005


A Titanium Antivirus 2005 magas szintű védelmet nyújt az internetes kártevők ellen, továbbra is a "telepítsd és felejtsd el" filozófia szellemében. Az új Titanium Antivirus 2005 nem csak automatikusan hatástalanít minden típusú vírust, férget, trójait, kémprogramot, tárcsázó eszközt, hacker eszközt és joke-ot, hanem blokkolja az ismeretlen vírusokat és betolakodókat is a TruPrevent technológiának köszönhetően. Sőt mi több, a Titanium Antivirus 2005 innovatív tűzfal technológiája automatikusan blokkolja a hacker támadásokat.

A Titanium Antivirus 2005 ellenőrzi a bejövő és kimenő e-maileket, fájl letöltéseket és a látogatott web oldalakat anélkül, hogy a felhasználó észrevenne valamit is ebből, és ugyanúgy, mint a Platinum Internet Security 2005, kivételes teljesítményű Ultrafast engine-t tartalmaz és SmartClean2 technológiát a kártevők okozta károk helyreállítására.

TruPrevent Personal 2005

A TruPrevent Personal 2005-öt azoknak a felhasználóknak fejlesztették, akik más antivírusgyártók (nem a Panda Software) termékét használják. Tökéletesen kompatibilis a leggyakrabban használt termékekkel a piacon, ezért nem kell lecserélniük antivírus terméküket ahhoz, hogy használhassák a TruPrevent technológiát.

A TruPrevent Personal 2005 minimális rendszer erőforrás igénybevétel mellett, észrevétlenül védi a számítógépet. Ahhoz, hogy mindig naprakész legyen a legújabb betolakodási technológiák ellen, a TruPrevent Personal 2005 felhasználói beavatkozás nélkül, automatikusan frissíti az engine-jét, amikor a számítógép az internetre csatlakozik.

A Titanium Antivirus 2005, Platinum Internet Security 2005 és TruPrevent Personal 2005 egy nap legalább egyszer frissíti adatbázisát, ezért mindig kész az új kártevők elleni küzdelemre. A frissítés automatikusan történik, amikor a felhasználó az internetre csatlakozik.

A Panda Software új termékei 24h-365d technikai támogatást tartalmaznak e-mailen és weben keresztül, csak úgy, mint a 24h SOS Vírus szolgáltatást a gyanús programok vizsgálatára.
Kulcsszavak: security Panda Software

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59