Epson PLQ-20 mátrixnyomtató a bankszektornak és a közigazgatásnak

forrás Prim Online, 2004. november 30. 18:01
Az új Epson PLQ-20 nyomtató elsősorban a közigazgatási intézmények, a bankok és a takarékszövetkezetek számára készült. A 24 tűs mátrixnyomtatóval kiválóan lehet vastag papírra, például útlevélre és takarékbetét-könyvre nyomtatni. Egyszerre akár 1 eredetit és 6 másodpéldányt is lehet nyomtatni. A szalag hosszú élettartama (5 millió karakter) és a 480 cps (karakter/másodperc) nyomtatási sebesség kivételes hatékonyságot biztosít. Sőt a beépített automatikus papírvastagság-állításnak és papírigazításnak köszönhetően zökkenőmentesen, várakozás nélkül lehet nyomtatni. A nyomtató Epson PLQ-20M jelű változata mágnescsíkok olvasására és írására alkalmas egységet is tartalmaz. Az Epson sokéves tapasztalatára épülő strapabíró, rugalmas Epson PLQ-20 és Epson PLQ-20M nyomtató 2004 novemberétől kapható; áruk 315 000, illetve 409 500 forint (áfával).
Fő jellemzők: gyorsaság, rugalmasság és tartósság

Az Epson PLQ-20 gyorsaságával kitűnik a hasonló nyomtatók közül. Emellett nagyon egyszerűen használható: a hihetetlenül tartós, 5 millió karakter kinyomtatására képes szalagot még a tapasztalatlanabbak is könnyedén kicserélhetik. Sőt, az Epson PLQ-20 nyomtatófejében lévő 24 tűvel az 1 eredeti mellett akár 6 másodpéldányt is lehet nyomtatni. A nyomtató képes akár 2,6 mm vastagságú takarékbetét-könyvekre is nyomtatni. További előny, hogy az Epson PLQ-20 automatikus papírvastagság-állító funkcióval is rendelkezik, amely az automatikus papírigazítással együtt bármilyen papír esetén lehetővé teszi a papír optimális behúzását és nyomtatását. Ez különösen fontos a hivatalos dokumentumok, például a vízumok esetében.

Bárhol elhelyezhető

Kis méretének köszönhetően az Epson PLQ-20 bárhol elhelyezhető. A külön megvásárolható helykímélő készlet segítségével a nyomtató különösen szűk helyeken is üzembe helyezhető. A helykímélő készlet tartalmaz egy felső papírtálcát a formanyomtatványok és más dokumentumok tárolására, valamint egy a nyomtató hátuljához csatlakoztatható helytakarékos papírvezetőt, melynek révén a kinyomtatott lapok elöl jönnek ki a nyomtatóból. Így a mátrixnyomtató közvetlenül a fal mellé helyezett keskeny asztalon is használható.

Az Epson PLQ-20 jelű standard kivitel mellett a mátrixnyomtató az Epson PLQ-20M jelű változatban is kapható. Az Epson PLQ-20M képes mágnescsíkok olvasására és írására is, ami tovább szélesíti a nyomtató felhasználási területét. A párhuzamos, soros és USB interfésznek köszönhetően mindkét nyomtató egyszerűen csatlakoztatható számítógéphez. Továbbá az ESC/P2, IBM és PR2 emuláció révén az Epson PLQ-20 és az Epson PLQ-20M a különféle munkakörnyezetek nagyon megbízható összetevőit jelentik.

Az „LQ” a „Letter Quality” (levélminőségű) kifejezést és az Epson 24 tűs mátrixnyomtatókat jelöli. A „P” betű a „passbook” (takarékbetét-könyv) szóból származik; arra utal, hogy a nyomtatóval vastag papírra, például útlevélre és takarékbetét-könyvre is lehet nyomtatni.

Fő jellemzők - EPSON PQL-20:

24 tűs nyomtató dokumentumok és takarékbetét-könyvek nyomtatására
480 cps sebességű nyomtatás 10 cpi mellett
1 eredeti és max. 6 másodpéldány nyomtatása
Automatikus papírigazítás
Max. 2,6 mm vastagságú papír
Automatikus papírvastagság-állítás
Olivetti PR2, Epson ESC/P és IBM PPDS emuláció
5 millió karakter kinyomtatására képes, hosszú élettartamú szalag
Rugalmas csatlakoztatás párhuzamos, soros és USB interfész segítségével
Opcionális vezeték nélküli és kábeles hálózati interfész
Opcionális helykímélő készlet, amely felső papírtálcát és hátsó adagolót tartalmaz
Epson PLQ-20M: mágnescsík olvasása és írása
Epson PLQ-20: Ajánlott végfelhasználói ár: 315 000 Ft (áfával)
Epson PLQ-20M: Ajánlott végfelhasználói ár: 409 500 Ft (áfával)
Kulcsszavak: printer Epson

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50