Cisco Expo: a Synergon-előadás volt a leglátogatottabb

forrás Prim Online, 2004. december 2. 12:50
A Cisco Systems Magyarország idén hetedik alkalommal szervezte meg hálózati konferenciáját, a Cisco Expót, 2004. november 17-18. között a MOM Park mozijában, amely a hálózati gazdaság szakembereinek legnagyobb és legjelentősebb hazai szakmai fóruma. A Synergon, mint vezető hazai megoldásszállító, évek óta a Cisco Expo legmagasabb, Platina fokozatú támogatója.
A rendezvény szekcióit a szervezők úgy alakították ki, hogy az érdeklődők a jelentkezés során személyre szabott programot állíthattak össze, a számukra legérdekesebb előadások közül válogatva.

A Synergon által tartott előadások kiemelkedő szakmai értéket képviseltek, hiszen előadásaira nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az expo programjai közül a leglátogatottabb előadás - 244 regisztrált hallgatóval - a Synergon "Támadók a kapukon belül" című biztonságtechnológiai előadása volt.

Ízelítő az előadásokból

A konferencián elhangzott előadások anyagai letölthetők a http://www.synergon.hu/hu/aktualis/cisco_expo.php weboldalról.

Alap- és magas szintű IP telefónia felügyelet - A Cisco IP-telefon hálózatok felügyeleti rendszerei közül az előadás CallManagert és a PROGNOSIS IP Telephony Managert mutatta be. A CallManager négy beépített felügyeleti funkcióval rendelkezik, melyek részletes - igény esetén valós idejű - statisztikai adatokat biztosítanak. Az Integrated Research PROGNOSIS nevű alkalmazás, mint piacvezető Cisco AVVID menedzsment alkalmazás jól részletezett információkat nyújt az IP-telefon-hálózat működéséről, segítségével - nagy hálózatok esetén is - könnyedén felügyelhetők a szolgáltatás minőségi paraméterei, valamint segítséget nyújt a hibaelhárítás és kapacitás tervezés területein is.

Az MVH integrált adat-hang hálózata - Az Európai Unió tagállamai számára kötelezően előírja az IIER létrehozását és működtetését, amelynek célja, hogy biztosítsa a Közös Agrárpolitikában meghatározott elvek szerinti mezőgazdasági támogatások elosztását és annak szükséges ellenőrzését. Ennek keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a redundáns kiépítésű, központi adatbázis mellé egy országos kommunikációs hálózatot épített ki. A hálózat a legkorszerűbb technológiákból építkezik, VPN és IP-Telefónia terén. Az IP-telefon hálózat országos lefedettségű, és az első ilyen alkalmazás az Egységes Kormányzati Gerincen.

Támadók a kapukon belül - Mire képes egy hacker, ha bejut az épületbe? Hogyan lehet adatokhoz jutni a WLAN-on vagy egy szabad Ethernet porton keresztül? Az előadás során a gyakorlatban bemutatott és elemzett támadások álltak a fókuszban, válaszokat adott a kérdésekre, bemutatva a védekezés lehetőségeit és a kapcsolódó gyakorlati ajánlásokat.

Menedzselt üzemeltetési feladatok az Aegon hálózatában - Attól több egy üzemeltetési szolgáltatás, mint a hibajavítás, hogy az üzemeltetőnek értenie kell az ügyfél üzleti folyamatait, ismernie kell azokat a belső prioritásokat, amik a szerződés jogi nyelvezetével meg sem fogalmazhatóak. Az Aegon vállalati hálózata összesen négy telephelyet kapcsol össze, melyekre számos munkatárs és ügynök csatlakozik különböző helyszínekről és szolgáltatókon keresztül.

Hálózatmodellező és dokumentáló rendszer - A Synergon hálózat-modellező és dokumentáló rendszere segítségével garantált minőségű és részletes, port-szintű képet kapunk a hálózat topológiájáról. Az integrált dokumentációval elemezhetjük a kábelhálózat, a L2 adatátviteli és L3 IP logikai hálózat felépítését, ellenőrizhetjük a hálózat konfigurációját, kiszűrhetjük a nehezen észrevehető konfigurációs hibákat. A hálózati rendszer különböző adataira, paramétereire gyorsan kereshetünk, szűrhetünk. A dokumentációs rendszer integrált a CiscoWorks menedzsment rendszerrel, felhasználja a Cisco Discovery Protokollját és az IOS konfigurációs állományokat, így a dokumentációt gyorsan frissíthetjük, a változásokat nyomon követjük, hogy a hálózatról naprakész információnk legyen.

Ethernet alapú szolgáltatások MPLS gerinchálózat felett
- A ma már bevezetett és jól működő MPLS alapú IP VPN szolgáltatások mellett igény mutatkozik pont-multipont transzparens L2 hálózatokra is. Ez a megoldás - szolgáltatói léptékben - nagyon sok technikai kihívást rejt. Az egyik lehetséges megoldás a VPLS technológia.
Kulcsszavak: Synergon Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50