Az EMEA régió 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozása, 2004

forrás Prim Online, 2004. december 2. 19:00
A Deloitte "500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás" versenyének 2004. évi EMEA régióra vonatkozó eredményeit a mai napon hirdették ki a londoni Royal Academy of Artsban rendezett ünnepélyes díjátadó ebéden.
Ezen kívül a Deloitte közzétette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérését is. Ez átfogó áttekintést nyújt a győztes vállalkozások üzleti trendjeiről és háttérstatisztikáiról, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. A "Technology Fast 500" program tőzsdén jegyzett és magántulajdonban lévő technológiai vállalkozásokra terjed ki az EMEA régió 21 országában; ez a lista a technológiai ágazat legobjektívabb iparági sorrendje. A díjakat a Deloitte "Technológia, Média és Telekommunikáció" (TMT) ágazati csoportja szponzorálja és ítéli oda.

Az első helyezett az elmúlt öt év átlagában mért 96512 százalékos árbevételnövekedésével a lastminute.com, amely egy független utazási és szabadidős internetes vállalkozás. Az angliai központú lastminute.com az alábbi online márkanevek tulajdonosa és üzemeltetője is: holidayautos.com, travelprice.com, degriftour.com, travelselect.com, travel4less.co.uk, eXhilaration.co.uk, medhotels.com, first-option.co.uk, gemstonetravel.com és lastminute.de.

Az első öt helyezett


Helyezés
Vállalkozás
Ágazat/leírás
Ország
5 év %-os növekedése
1.
lastminute.com
Internet-alapú utazás és szabadidő
Egyesült Királyság
96512%
2.
Netsize
Mobil üzlet és szórakozás
Franciaország
75901%
3.
Antisoma
Rák-elleni biotechnológia
Egyesült Királyság
20667%
4.
Biotage
Alkalmazott genetikai elemzés és gyógyszerészeti kémia
Svédország
13156%
5.
Systems Union Group
Pénzügyi és teljesítmény-kezelési szoftver-megoldások
Egyesült Királyság
12993%
            

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:

  1. Az 500-as listára felkerült vállalkozások esetében az öt év összesített árbevétele átlagosan 1243 százalékkal nőtt, míg a tavalyi év átlagos árbevétel növekedése ugyanezen 500 vállalkozásnál 1175 százalék volt, ami akkor a 2002-es növekedési adatok csaknem kétszerese volt.
  2. Változatlanul a szoftvercégek uralják a mezőnyt (42 százalék). A különböző ágazatok részesedése nem változott jelentősen az elmúlt évhez képest.
  3. Az internetes vállalkozások mindössze 12 százalékot képviselnek a listán, ugyanakkor igen jól szerepeltek: az első 100-ban 20 internetes vállalkozás található, amelyek közül három az első 10-be is bekerült és ezek közül az egyik a vitathatatlan győztes.
  4. A Mimóza Kommunikációs Kft., az egyetlen magyar cég idén a listán, a 38. helyet érte el.

A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérésének áttekintése

A Technology Fast 500 sorrend összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. Az itt azonosított főbb tendenciák az alábbiak:

  1. A folyamatos növekedésbe vetett hit magasabb, mint korábban bármikor; a vállalkozások 68 százaléka teljesen biztos vagy biztos benne, hogy jövőre is fenn fogja tudni tartani növekedési ütemét.
  2. Az idén az alkalmazottak bizonyultak az első és legfontosabb sikertényezőnek: a vállalkozások több mint 30 százaléka szavazott erre a kategóriára (tavaly: a "megfelelő időzítés a piacon" kategória lett az első).
  3. Az internet valóban nyitott az üzletre: a vállalkozások csaknem 40 százaléka online intézi üzleti ügyeinek többségét, és még ennél is több alkalmazza az Internetet nem csak kommunikációra, hanem értékesítésre és forgalmazásra, munkaerő-toborzásra és ügyfél-támogatásra/ügyfélkapcsolat-kezelésre (CRM) is.

"Az idei jelentés érettebb, magabiztosabb technológiai szektort tükröz, amelyben a rendszerek és stratégiák a helyükön vannak, és amely kifejezetten a hosszú távú növekedésre összpontosít - különös tekintettel a munkaerőre -, nem pedig a külső kockázati tényezőkre" - mondta el Igal Brightman, a Deloitte TMT globális ügyvezető partnere. "Míg az 500-as listában szereplő cégek kivételes teljesítményt nyújtottak, ők a növekvő ágazatok képviselői, és mások is a nyomdokaikba fognak lépni."

A rangsorba bekerült vállalkozások minden korábbi év növekedési ütemét túlteljesítették, és különösen nagy öröm azt látni, hogy az Egyesült Királyság és Írország, valamint az internet ilyen előkelő helyezéseket szerzett" - mondta Karel Bakkes, a Deloitte "Technology Fast 500 EMEA" területért felelős partnere. "Ezen túlmenően egészen különleges teljesítményekkel is találkozhattunk az idén, pl. az első helyezett, a lastminute.com megközelítette a szinte hihetetlen, hat számjegyű növekedést az elmúlt öt évben."


A "Deloitte 2004 Technology Fast 500 EMEA" programmal kapcsolatos további információk az alábbi címen érhetők el www.deloitte.com/fast500emea.
Kulcsszavak: Deloitte&Touche

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36